8.1 C
Sibiu
joi, aprilie 25, 2024

Nunta ciobănească de la Rășinari, în Muzeul în aer liber 

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Spectacolul NUNTA CIOBĂNEASCĂ de la Rășinari, se va desfășura în cadrul Târgului Creatorilor Populari din România la Casa din Rășinari în Muzeul în aer liber Astra. Evenimentul va avea loc duminică, 13 august, de la ora 16:00.
Proiectul derulat de Primăria Rășinari și Asociația Rășinari Confluențe Europene  își propune punerea în scenă în 3 acte a piesei Nunta Ciobănească, Autor : Corneliu Dragoman Lubinschi, Prelucrări corale : Gheorghe Soima.
Nunta ciobănească este transpunerea scenică a folclorului autentic din Mărginimea Sibiului fără nici o prelucrare sau selecție a obiceiurilor de nunta. Autenticitatea este păstrată neștirbită de o fericită îmbinare a cântecului, dansului şi versului din Rășinari , puncte expres de trimitere la nucleul care i-a dat naștere-satul românesc. Autorul, Corneliu Dragoman Lubinschi, răşinărean şi el,  a scris această piesă special pentru Ansamblul Folcloric din Rășinari, o formaţie cu vechi tradiţii în domeniul artistic căci există documente ce atestă existența sa încă din anii 1884 .
Autenticitatea operei şi mai ales autenticitatea punerii în scenă şi jocul rolurilor au fost confirmate prin obţinerea Premiului de Stat în anul 1957 la Bucureşti. Repusa în scenă în Cadrul Agendei culturale Rășinari 2017 a fost prezentată de Paște și de Rusalii în Căminul Cultural Rășinari și acum datorită parteneriatului încheiat între Primăria Rășinari și  Complexul Muzeal Astra vă invităm să îi aplaudați pe rășinărenii care au repus în scenă tradițiile și datinile obiceiului de nuntă.
 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Încep înscrierile pentru școlile de poliție

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu organizează recrutarea candidaţilor pentru admiterea în cadrul unităţilor de învăţământ postliceal din cadrul Ministerului...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect