5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Procesul lui Pomohaci va fi judecat de Mitropolie în 19 septembrie

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului anunță că termenul de judecată a apelului făcut de Cristian Pomohaci, fost preot al parohiei Moșuni-Veța din județul Mureș a fost stabilit pentru data de 19 septembrie.

„Având în vedere principiul judecății echitabile și al respectării dreptului la apărare, Consistoriul a trimis astăzi citație persoanei învinuite, Cristian-Dorin Pomohaci, a admis audierea martorilor propuși de acesta, oferindu-i-se posibilitatea ca, pe lângă înscrisurile depuse la Consistoriul Mitropolitan, să uzeze și de dreptul său de a se apăra în fața instanței bisericești de judecată. Totodată, instanța i-a oferit posibilitatea apelantului de a-și alege un apărător bisericesc, dintre persoanele nominalizate în citație, apărători bisericești atestaţi de către Patriarhia Română, conform art. 122 din Regulament”

, se arată într-un comunicat de presă emis de Mitropolia Ardealului.
Potrivit Consistoriului Mitropolitan, până la data procesului, la instanța bisericească se vor putea depune și alte probe, atât în apărarea, cât și în acuzarea apelantului.
Consistoriul Mitropolitan precizează faptul că „prin aplicarea măsurilor canonice nu se urmărește pedepsirea persoanei învinuite, care se poate întoarce prin pocăință, ci numai apărarea instituției Bisericii, a ordinii și a disciplinei canonice, a moralității și a sacralității vieții bisericești”.

„Orice pedeapsă canonică aplicată de o instanță bisericească se deosebește de pedepsele instanțelor civile și penale prin faptul că nu interzice niciun drept civil, nu privează de libertate, cel pedepsit rămânând o persoană liberă de a profesa orice activitate în cadrul societății civile!”

, se mai specifică în comunicatul de presă.
Cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, preotul Cristian Pomohaci, care este și cântăreț de muzică populară, a fost caterisit prin decizia Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Decizia este definitivă şi executorie, însă putea fi atacată în termen de 15 zile la mitropolitul Ardealului, fapt care s-a și întâmplat.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect