Acum citesti:
Atelier de dans pentru persoane cu dizabilități
Intreg articolul 2 minute de lectura

Atelier de dans pentru persoane cu dizabilități

Mâine, 8 septembrie are loc la Sibiu al doilea atelier de dans dedicat în special persoanelor cu dizabilități. Primul a avut loc astăzi, până la ora 16:00.

Bea Carolina Remark, terapeută și antrenoare DanceAbility vine pentru a doua oară în România să susțină cele două ateliere de dans. Participă peste 20 de persoane, dintre care 10 cu dizabilități locomotorii, alături de însoțitorii lor.

Conceptul „DanceAbility” este cunoscut în întreaga lume și are la bază ideea „Dacă poți să respiri, poți să dansezi”, fiind inițiat de Karen Nelson și Alito Alessi. Se adresează atât persoanelor cu dizabilități, cât și persoanelor fără dizabilități. Ideea centrală este ca, prin dans și miscare, oamenii cu posibilități fizice limitate să experimenteze acel moment de a fi împreună, și de a simți că sunt egali. Conceptul DanceAbility încearcă să diminueze ideile preconcepute și percepțiile greșite despre persoanele cu dizabilități.

Pentru prima dată, un astfel de workshop a fost organizat la Sibiu, în 3 și 4 septembrie 2016, coordonat de Bea Carolina Remark din Germania și Irina Bumbulici.

Bea Carolina Remark s-a născut cu o paralizie spastică, însă nu a renunțat niciodată la pasiunea ei, dansul. Spune că a reușit să-și accepte handicapul, știe cât e de greu, dar vrea să împărtășească din experiența ei și altor persoane care iubesc dansul și vor să afle cum îl pot integra în viața lor, chiar dacă au o dizabilitate locomotorie. Este instructor instruit DanceAbility și colaborează cu diferite instituții din Germania. Oferă ateliere în domeniul terapiei și mișcării dansului, în special pentru persoanele cu dizabilități.

Alături de Bea Carolina Remark, la ateliere va participa și Irina Bumbulici, care a studiat baletul în Sibiu, iar acum predă dans în Germania.

Evenimentul de mâine are loc la Școala Generală nr. 1, Sibiu (Strada Hațegului nr. 8), între orele 10.00-16.00.

Este organizat de Fundatia Motivation în colaborare cu Asociația Club Sportiv Roțile Astrale și Școala Generală nr. 1.

DanceAbility_Sibiu

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.