Acum citesti:
Tiberiu Ivancea: 60% dintre furturile din locuinţă nu sunt produse prin efracţie
Intreg articolul 2 minute de lectura

Tiberiu Ivancea: 60% dintre furturile din locuinţă nu sunt produse prin efracţie

Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu s-a alăturat astăzi campaniei  ”Hoții sunt creativi, fii preventiv!”, desfăşurată la nivel naţional în perioada august- septembrie 2017. Scopul campaniei este prevenirea furturilor din locuinţe.  Accentul se pune pe locuitorii din zona blocurilor atât din mediul urban, cât şi din cel rural.

„60% ditre furturile din locuinţă nu sunt produse prin efracţie, ceea ce înseamnă că nu este o spargere propriu-zisă. Este mai degrabă intrarea în locuinţa victimei pe o uşă pe care o găseşte descuiată. În principal la astfel de cazuri ne referim, mai exact cetăţeanul să conştientizeze că o simplă măsură de prevenţie, îl poate feri de sustragerea bunurilor din casă şi de a deveni victima acestor infractori specializaţi în furturi.”, a declarat șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea.

Conceptul creativ al campaniei se concentrează, în acest an, pe tema inventivităţii infractorilor care, pentru completarea actului infracţional, găsesc metode din ce în ce mai ingenioase de a păgubi potenţialele victime. 75.000 flyere şi 5.000 afişe sunt materialele suport care vor ajunge la cetăţeni.

Pe această abordare s-au fundamentat atât denumirea campaniei, „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”, cât şi mesajele preventive care invită cetăţeanul la cunoaşterea modurilor de operare cele mai frecvente utilizate de hoţi, precum şi la vigilenţă şi adoptarea măsurilor fundamentale de siguranţă a locuinţei şi a bunurilor personale.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.