Acum citesti:
Elevii de clasa a VIII-a, consiliați să devină voluntari
Intreg articolul 2 minute de lectura

Elevii de clasa a VIII-a, consiliați să devină voluntari

250 de elevi de clasa a VIII-a din municipiul Sibiu vor beneficia de consiliere în orientarea școlară. Aceasta va fi făcută de membrii Asociației ReGenerația, în cadrul proiectului „Voluntariatul – soluție în orientarea școlară și vocațională”.

„Ce moment mai oportun poate exista decât acesta? Momentul când elevul adolescent este pus în faţa primei mari decizii de viaţă, alegerea unui liceu care să îl orienteze cât mai bine către viitoarea sa viaţă profesională, momentul când exact înaintea împlinirii vârstei legale de a deveni voluntar cu acte în regula, 16 ani, și momentul în care poate face alegeri pentru sine sub îndrumarea părinţilor, a profesorilor și a consilierilor școlari? Noi consideram acest moment crucial pentru a începe o educaţie civică solidă în aria voluntariatului, sprijinind în același timp adolescentul cu consiliere dedicată și specializată pentru a face alegeri bune la început de drum profesional”, transmite Aurea Serea, președintele Asociației ReGenerația.

Proiectul se află pe Agenda Comunității, iar scopul său principal este să contribuie la creșterea și dezvoltarea calitativă a sectorului de voluntariat.
Activităţile propuse în cadrul proiectului includ: dezvoltarea unui Ghid de orientare școlară ce se va tipări într-un tiraj de 2000 exemplare și va fi distribuit gratuit elevilor de clasa a VIII-a din școlile sibiene, derularea a 10 sesiuni de consiliere școlară și introducerea voluntariatului ca opţiune de dezvoltare profesională și început de carieră. De asemenea, timp de o săptămână se va derula un program intensiv, denumit Pașaport de Voluntar, care îi trece pe participanţi printr-un program complet de consiliere școlară și de pregătire în domeniul voluntariatului.

Proiectul “Voluntariatul – Soluţie în orientarea școlară și vocaţională” se va încheia la finalul lunii octombrie și este finanţat cu suma de 28.000 lei, prin fondurile alocate Agendei Comunităţii din cadrul Primăriei Sibiu. Proiectul se deruleaza cu sprijinul Școlii Finlandeze Sibiu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.