Acum citesti:
Regele romilor, Dorin Cioabă a fost reţinut pentru 24 de ore
Intreg articolul 2 minute de lectura

Regele romilor, Dorin Cioabă a fost reţinut pentru 24 de ore

Regele romilor, Dorin Cioaba, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii din Mehedinţi. Asta după ce oamenii legii, au făcut percheziţii în locuinţa familiei Cioabă din Sibiu într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Iniţial, soţia lui Dorin Cioaba, Sighişoara, era învinuită însă în urma audierilor situaţia s-a răsturnat iar regele romilor a ajuns în arest. „S-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmează să facem plângere împotriva ordonanţei la procurorul de caz. Soţia nu are calitate în dosar, este vorba de domnul Dorin Cioabă. Ancheta este în desfăşurare, deocamdată este în faza de urmărire penală.” a declarat avocatul lui Dorin Cioabă

Poliţiştii din Mehedinţi au făcut 28 de percheziţii în 8 judeţe dar şi în capitală la domiciliile mai multor persoane bănuite de infracţiuni economice. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 – 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

 

În urma percheziţiilor, au fost indisponibilizate două autoturisme de lux şi au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil. De asemenea, anchetatorii au ridicat 792.500 de lei, 47.935 de euro și 800 de dolari și au fost indosponibilizați 97.000 de lei în cont bancar.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.