Acum citesti:
Cod galben acum, ploi și vânt până la finalul săptămânii. UPDATE
Intreg articolul 3 minute de lectura

Cod galben acum, ploi și vânt până la finalul săptămânii. UPDATE

UPDATE:  Din această seară începe să se strice vremea și la noi. Astfel, în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a regiunii. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp. În majoritatea regiunii vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.

Știre Inițială: În urmă cu câteva minute a fost emis un cod galben de vreme rea, care prinde și o parte a județului Sibiu. Astfel, reprezentanții Institutului Regional de Meteorologie „Transilvania Sud” anunță frecvente descărcări electrice, intensificări ale vantului, averse de ploaie ce vor depăși local 15-20 l/mp și grindină de mici dimensiuni. În acest moment, codul galben este valabil până la ora 12:00, însă intervalul ar putea fi mărit.  Zonele vizate din județul nostru sunt: Agnita, Avrig, Dumbrăveni, Tălmaciu, Alțâna, Arpașu de Jos, Ațel, Bârghiș, Biertan, Boița, Brădeni, Bruiu, Cârța, Cârțișoara, Chirpăr, Hoghilag, Iacobeni, Laslea, Marpod, Merghindeal, Mihăileni, Moșna, Nocrich, Porumbacu de Jos, Racovița, Roșia, Turnu Roșu și Vurpăr.

Vremea până la începutul lui Octombrie

Vremea se va juca cu noi, cel puțin până la începutul lunii octombrie. Astfel, dacă până acum temperaturile au fost ușor mai mari decât ar fi fost normal în această perioadă,  din 21 septembrie se va răcori apreciabil, conform estimărilor făcute de reprezentanții Institutului Național de Meteorologie (ANM). Mediile valorilor termice diurne vor scădea de la 20…24 de grade spre valori de 14…16 grade. Temperaturile minime vor oscila în jurul mediilor climatologice și vor fi de 8…12 grade, exceptând diminețile de 19 septembrie și perioada 22-24 septembrie când va fi răcoare cu minime de 5…8 grade, mediat pe regiune.

Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 19…22 de grade ziua și 6…10 grade noaptea, în medie.

În intervalul 19-22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.