12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Cristian Pomohaci, aplaudat la ieșirea din sediul Mitropoliei Ardealului. Foto/Video

Cele mai citite

Aproximativ 150 de persoane – femei și bărbați, s-au strâns, marți, în fața sediului Mitropoliei Ardealului din Sibiu unde s-a judecat recursul depus de Cristian Pomohaci, împotriva deciziei de caterisire.
Pomohaci a ajuns la Sibiu încă de la ora 09.00, deși ședința a început la ora 11.00 și a durat până la 13.30.
Susținătorii fostului preot cred în nevinovăția acestuia, fiind convinși că problemele lui se datorează presei. De aceea, în momentul în care fostul rpeot a ieșit de la judecată, susținătorii l-au aplaudat, agresând jurnaliștii care se aflau la fața locului.



 
 
Fostul preot nu a făcut declarații presei.
Anterior, reprezentanții Miropoliei Ardealului au anunțat că susținătorii nu vor reuși să influențeze membrii Consistoriului.
Consistoriul Mitropolitan va judeca apelul domnului Cristian Dorin Pomohaci cu deplină obiectivitate și imparțialitate, respectând prezumția de nevinovăție a acestuia, precum și dreptul la apărare, în condițiile prevăzute de Regulamentul Autorităților Canonice Disciplinare și ale Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. Pentru a elimina orice suspiciune privitoare la obiectivitatea procedurii de judecată, ședința Consistoriului, care nu este publică, va fi înregistrată audio și video”, au anunțat reprezentanții Mitropoliei Ardealului.
Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului judecă, marți, recursul lui Cristian Pomohaci. 
 
Consistoriul Mitropolitan au precizat că prin aplicarea măsurilor canonice ”nu se urmăreşte pedepsirea persoanei învinuite, care se poate întoarce prin pocăinţă, ci numai apărarea instituţiei Bisericii, a ordinii şi a disciplinei canonice, a moralităţii şi a sacralităţii vieţii bisericeşti”.
În cazul în care va fi nemulţumit de soluţia de la Sibiu, fostul preot poate depune contestaţie la Patriarhie. 
Preotul Cristian Pomohaci, care a fost caterisit de către Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, a contestat decizia la Mitropolia Ardealului de care aparţine ierarhic parohia în care a slujit.
Cristian Pomohaci, din judeţul Mureş, care este şi cântăreţ de muzică populară, este cercetat pentru că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcă să îl convingă pe adolescent să întreţină relaţii sexuale cu el şi chiar să mai aducă şi alţi tineri.
El a depus o cerere de autosuspendare din preoţie, invocând motive medicale.
Preotul Pomohaci a mai fost acuzat, în 2013, de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, primind canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale.
La sfârşitul lunii iunie, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a decis ca preotul Cristian Pomohaci să fie oprit de la slujire timp de 30 de zile, perioadă în care să îşi pregătească o apărare cu care să vină în faţa reprezentanţilor arhiepiscopiei pentru a demonta acuzaţiile de corupere sexuală a unui minor care i se aduc.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 18.000 de persoane din Sibiu au buletinele expirate

La finalul lunii februarie 2024, în Registrul național pentru evidența persoanelor, au fost înregistrate 18.630 de persoane cu acte...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect