Acum citesti:
Olimpicii României se implică în promovarea patrimoniului naţional
Intreg articolul 1 minute de lectura

Olimpicii României se implică în promovarea patrimoniului naţional

„Popular înseamnă Actual,” este proiectul destinat promovării patrimoniului naţional, în care s-au implicat 24 de olimpici naţionali şi internaţionali, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, în cadrul concursului Euroscola, organizat de Parlamentul European, anunță News.ro.

Elevii români şi-au propus ca în cadrul acestei competiţii să promoveze Muzeul Satului Dimitrie Gusti, un obiectiv important  de patrimoniu naţional.

După o campanie intensă de informare în rândul tinerilor privind importanţa şi unicitatea acestui muzeu în Europa de Est, elevii de la ICHB organizează duminică, 1 octombrie, un eveniment special, chiar la Muzeul Satului Dimitrie Gusti. Curtea muzeului va răsuna de cântece populare, vizitatorii vor fi îmbiaţi la horă şi se vor putea bucura de frumuseţea obiectelor populare româneşti, realizate în ateliere ad-hoc.

 

Proiectul, desfăşurat în parteneriat cu Muzeul Satului Dimitrie Gusti, este parte a concursului Euroscola, organizat de Parlamentul European, ce are ca scop anul acesta promovarea unui obiectiv turistic ce face parte din patrimoniul naţional, anul 2018 fiind desemnat anul patrimoniului european.

Sursa: news.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.