Acum citesti:
Începe sezonul incendiilor de locuințe
Intreg articolul 2 minute de lectura

Începe sezonul incendiilor de locuințe

• 14% dintre acestea se produc din cauza coșurilor de fum defecte

Pompierii anunță că, odată cu începerea sezonului rece, apare o tendință de creștere a incendiilor la gospodăriile populației.

Statistica incendiilor arată că, anual, în medie 14% din incendiile care se produc în România, la gospodăriile cetătenești, au loc pe fondul utilizării coșurilor de fum defecte sau necurățate, respectiv 6% ca urmare a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din nefericire, majoritatea acestor incendii se soldează cu pagube materiale importante și uneori, cu tragedii.

În perioada octombrie 2016 – martie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a intervenit pentru stingerea unui număr de 164 de incendii, dintre acestea, 131 izbucnite la locuințe și gospodării cetățenești”, anunță reprezentanții ISU Sibiu.

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, pompierii sibieni recomandă:

– asigurați, cel puțin o dată pe an, obligatoriu înaintea începerii sezonului rece, controlul instalațiilor și al sistemelor de încălzire, în vederea înlăturării defecțiunilor și asigurării funcționării la parametri normali;

– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;

– nu utilizați aparate electrice cu defecțiuni sau improvizații.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.