prevenirea criminalitatii

Eveniment 9.10.2017

Săptămâna prevenirii criminalității

În perioada 02 – 06 octombrie, Poliţia Română a organizat și desfășurat la nivel național a doua ediție 2017 a evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

S-au organizat activități de prevenire și informare la care au participat sute de persoane din întreg județul, majoritatea copii și tineri.

Acțiunile au fost susținute de către structura de prevenire a criminalității, în colaborare cu structurile de ordine publică, investigaţii criminale și poliție rutieră, iar ca o necesitate pentru creșterea eficienței demersurilor cu caracter preventiv, au fost implicate instituții publice cu atribuții sau preocupări în domeniul siguranței cetățenilor şi societăți comerciale.

Calendarul de activități pentru săptămâna 02 – 06.10.2017 a cuprins domenii de interes cu tematici aferente, respectiv: prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului (cu accent pe furturi, tâlhării, înşelăciuni), prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor (cu accent pe siguranţa în mediul on line, trafic de persoane, pornografie infantilă şi cyberbulling), prevenirea infracțiunilor în mediul familial şi siguranța rutieră.

Ad