Acum citesti:
25.000 de sibieni, fără apă din cauza avariei la conducta principală
Intreg articolul 2 minute de lectura

25.000 de sibieni, fără apă din cauza avariei la conducta principală

Aproximativ 25.000 de oameni din Șelimbăr, Veștem, Mohu, Bungard, Șura Mare și din Cartierul Arhitecților din Cisnădie sunt fără apă din cauza defecțiunii la conducta principală care alimentează Uzina ”Dumbrava”. Se estimează că luni după-amiază presiunea va scădea drastic în tot orașul, iar lucrările se vor finaliza luni, în jurul orei 22.00. Furnizarea apei la parametri normali va fi posibililă doar marți dimineață.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de către reprezentanții SC Apă Canal Sibiu, din cauza avariei majore la conducta de aducțiune DN 1.000 a cărei remediere necesită o perioadă mai mare de timp și lucrări de mare complexitate, societatea a restricționat alimentarea cu apă a comunei Șelimbăr cu localitățile Veștem, Mohu și Bungard (cu excepția zonei Centrului Comercial), a comunei Șura Mare, precum și în cartierul Arhitecților din Cisnădie.

”Estimăm că lucrările de remediere a aducțiunii Cibin 2, realizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu, cu suportul Apă Canal SA, vor dura până în jurul orelor 22,00. Din cauza aportului scăzut de apă în uzina de apă, este posibil ca în această după-amiază să se înregistreze puternice scăderi de presiune în întreg municipiul Sibiu și chiar lipsa totală a apei potabile în zona înaltă a orașului.”, anunță Apă Canal.

Lipsa apei va fi resimțită și în localitățile Ocna Sibiului, Șura Mică, Cristian, Păuca, Loamneș și Mândra.

După încheierea lucrărilor de remediere, repunerea sub presiune a magistralei de transport apă brută, reintrarea în parametrii a instalațiilor de tratare și reumplerea rezervoarelor de înmagazinare sunt procese de durată, astfel încât furnizarea la parametrii normali va fi posibilă în dimineața zilei de marți, 10 octombrie ac.

”Apă Canal” SA Sibiu își cere scuze tuturor abonaților pentru disconfortul creat independent de voința sa.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.