Acum citesti:
Veşmântul Sf. Parascheva, la Sibiu
Intreg articolul 2 minute de lectura

Veşmântul Sf. Parascheva, la Sibiu

Se apropie sărbătoarea Sf. Parascheva, de aceea de luni, 9 oct., până sâmbătă, 14 oct. 2017, între orele 8.00 – 20.00, credincioşii sibieni se pot închina la Veşmântul care a acoperit trupul Sf. Parascheva, în Biserica “Sf. Luca” din str. Lungă. Zilnic va fi Sf. Liturghie de la ora 8.00 şi Acatistul Sf. Parascheva de la ora 18.00.

Sf. Parascheva s-a născut în satul Epivata, nu departe de Constantinopol, prin sec. XI. După moartea ei, trupul Sfintei a fost descoperit neputrezit şi bine mirositor. Moaştele ei s-au pus în biserica satului Epivata, apoi au fost duse la Târnovo, la Belgrad, la Constantinopol.

În anul 1641, domnitorul Vasile Lupu împreună cu Sf. Varlaam, mitropolitul Moldovei, au adus moaştele Sf. Parascheva la Iaşi, unde se păstrează până astăzi.

Minunile Sf. Parascheva sunt nenumărate. Veşmântul care acoperă moaştele o anumită perioadă de timp, ajunge să fie purtător de har, precum odinioară erau veşmintele Apostolilor (“Faptele Apostolilor”, cap. 19, v. 11-12). Un astfel de veşmânt a ajuns şi la Sibiu, cu binecuvântarea IPS Mitropolit Laurenţiu Streza, în anul 2009, la biserica din strada Lungă. El este o mare binecuvântare şi mângâiere pentru toţi cei care sunt departe de Iaşi.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.