13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Aproximativ 13.000 de persoane au protestat în mai multe orașe față de proiectul de modificare a Legii Justiției

Cele mai citite

Aproximativ 13.000 de persoane au protestat în Timișoara, Cluj Napoca, Sibiu, Iași și Brașov față de proiectul de modificare a Legilor Justiției și a altor proiecte legislative, dar și față de politicienii din coaliția de guvernare, transmite Agerpres. Circa 3.000 de persoane au protestat pașnic în Piața Victoriei din Timișoara, duminică seara, potrivit organizatorilor. Ei au scandat lozinci antiguvernamentale și anti-PSD și ALDE, s-a auzit, din nou, buciumul, la fel ca și la protestele din februarie, semnal al chemării la unitate și la ”atitudine socială împotriva abuzurilor”. S-au difuzat periodic Imnul Național al României și cântece deja consacrate pentru protestele din Timișoara, s-a scandat ”România trezește-te”, ”Jos guvernul”, ”Nu cedăm, rezistăm”, ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”PSD ciuma roșie”, ”Jos corupția, jos minciuna”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Dorneanu”. ”Vin vremuri grele cu această guvernare, să dăm cu ei de pământ! Să nu uite Dragnea că Timișoara și România nu sunt slugile lui”, au spus protestatarii. Ei sunt nemulțumiți și de faptul că au fost eliberați pușcăriași periculoși care au creat nesiguranță în rândul populației și ”chiar dacă este Legislativ ales, nu înseamnă că parlamentarii trimiși în forul legislativ suprem al țării au voie să legifereze legi nedrepte, care afectează populația și se apără pe ei. Avem analfabeți în guvern și în parlament. Așa nu se mai poate, ne pasă de ceea ce se întâmplă în țară”, au afirmat vorbitorii din piață.
Organizatorii protestului au remarcat pozitiv faptul că ”se creează o societate civilă care se opune politicului care are derapaje. Se naște o generație de la 2 la 80 de ani care iese în stradă când sunt derapaje ale guvernanților și parlamentarilor”. Protestatarii au ținut un moment de reculegere în memoria celor care au pierit în tragedia #Colectiv, iar mii de lumini de la telefoanele celulare au fost îndreptate spre cer.
Mii de persoane au participat duminică seară, în centrul orașului Cluj-Napoca, la protestul împotriva legilor Justiției și a Guvernului. „Uniți salvăm toată România!”, „Înger, îngerașul meu scapă-mă de PSD-eu”, „România trezește-te!” sau Dragnea, Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta”, au fost o parte dintre lozincile scandate de protestatari. În Piața Unirii câțiva tineri au adus cu ei și seturi de foi volante, puse la dispoziția oamenilor pentru a le citi. Acestea ofereau informații diverse, precum ce prerogative are președintele țării și ce relație are acesta cu Parlamentul, Guvernul și Justiția, sau ce înseamnă traficul de influență. Protestatarii au cerut și demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, au folosit fluiere și vuvuzele pentru a face zgomot, iar unii dintre ei au adus pancarte cu diferite mesaje îndreptate împotriva PSD-ului.
În jurul orei 19,00, manifestanții, al căror număr ajunsese la 3.000, au părăsit Piața Unirii pentru a pleca în marș prin Cluj-Napoca. Potrivit unui traseu devenit obișnuit la protestele din iarna trecută, oamenii s-au îndreptat către bulevardul Eroilor și apoi către cartierul Mărăști, ocupând o parte din carosabil în marș. Ulterior oamenii au făcut cale întoarsă către centru și au trecut prin fața Prefecturii Cluj, unde au continuat să scandeze. Numărul maxim de persoane care au participat la protest — pe parcursul marșului oamenii s-au alăturat coloanei, iar ulterior alții au părăsit manifestarea — a fost de aproximativ 5.000. Protestatarii s-au adunat începând cu ora 18,00 în Piața Unirii, scandând lozinci antiguvernamentale și agitând steaguri tricolore.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Copaci transplantați de pe o stradă din Sibiu. Artera a intrat în lucrări de modernizare

Lucrările de modernizare a străzii Marburg din cartierul Tineretului au început, anunță municipalitatea sibiană.Acestea includ relocarea rețelelor de utilități,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect