1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Traficul de persoane, discutat la Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Aproape 380 de persoane au fost victime ale traficului de persoane în primale șase luni ale acestui an, 46 fiind din Sibiu, potrivit statisticilor Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. 53 % dintre victime sunt minori, iar exploatarea sexuală este cea mai răspândită dintre formele de abuz. Prefectura Sibiu a găzduit, joi, ședința de lucru organizată de Centrul Regional Alba Iulia, pe tema îmbunătățirii activității interinstituționale în lupta împotriva traficului de persoane.
„Sunt foarte importante implicarea și găsirea soluțiilor de cooperare interinstituțională prin parteneriat în cadrul campaniilor de prevenire, identificarea la nivelul comunităților locale a grupurilor de risc, în special în mediul rural, precum și protecția și asistența acordată victimelor traficului de persoane“, a subliniat prefectul județului Sibiu, Adela Muntean.
Coordonatorul Centrului Regional Alba Iulia al ANITP, comisarul șef de poliție Anca Sava, a prezentat datele înregistrate în primele șase luni ale acestui an:

  • au fost identificate 379 de victime: 281 de sex feminin, din care 144 minore, şi 98 de sex masculin, din care 57 minori. Numărul victimelor minore depăşeşte numărul victimelor adulte: 201 victime minore (53%) şi 178 victime adulte.
  • exploatarea sexuală rămâne una dintre cele mai răspândite forme de exploatare în rândul victimelor traficului de persoane, cu 65,3% din total/ 247 victime. Este urmată de exploatarea prin muncă 9,3%/ 35 victime, obligare la comitere de furturi 9%/ 34 victime, exploatarea prin cerşetorie 8,2%/ 31 victime, tentativă 7,7%/ 29 şi alte situaţii.
  • cele mai multe victime au fost exploatate intern 57,4%/ 217 victime. Extern, au fost exploatate în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franţa, Cehia, Austria, Elveţia, Danemarca, Belgia.

În județul Sibiu au fost 46 de victime ale traficului de persoane.
În scopul prevenirii traficului de persoane, Centrul Regional Alba Iulia a desfășurat, în cursul acestui an, 77 de activităţi informativ-preventive, cu un număr de 4.930 beneficiari, din care 4.610 au fost elevi, 267 profesori şi 53 părinţi. În județul Sibiu s-au derulat 9 activităţi, cu 469 elevi și 61 profesori
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect