22.2 C
Sibiu
marți, aprilie 16, 2024

FOTO – Guvernul își bate joc de primarul din Copșa Mică

Cele mai citite

Primarul din Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache, a plecat pe jos din oraș în 18 septembrie până la București din dorința de a a trage un semnal de alarmă în privința proiectului de apă și canalizare, blocat de câțiva ani și de faptul că orașul pe care îl conduce este blocat din cauza datoriilor acumulate la acest proiect. A ajuns în capitală după aproape două săptămâni de mers pe jos, a lăsat memorii peste memorii la toate instituțiile importante ale țării, însă răspunsul primit zilele trecute din partea Secretariatului General al Guvernului depășește orice limită a tupeului. Reprezentanții Executivului pasează problema către Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și Prefecturii Sibiu. Finalul este însă unul halucinant, terminându-se la jumătatea propoziției. „Urmează ca în termenul legal, instituțiile sesizate să…”, este finalul apoteotic al răspunsului semnat de unul dintre directori.
Primăria din Copșa Mică are conturile blocate din cauza respectivelor datorii, toate investițiile importante fiind blocate. Totul a pornit de la o ordonanță de guvern dată în anul 2007, în care orașelor puternic afectate de poluare Copșa-Mică și Zlatna trebuiau să li se introducă din fonduri guvernamentale apă și canalizare. Acțiunea era obligatorie pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Astfel, Ministerul Mediului a contractat lucrările pentru rețeaua de apă-canalizare, angajându-se că va deconta plata integrală a lucrărilor, însă până în prezent a plătit numai aproximativ 50% din banii pe care îi datorează către constructor.
Între timp, constructorul a acționat în judecată Primăria Copșa-Mică, astfel încât valoarea datoriilor se ridică în prezent la 700.000 de lei. Cum există și o hotărâre judecătorească pentru plata acestor penalități, orașul Copșa Mică trebuie să plătească respectivii bani. Iar toate demersurile către Executiv au rămas fără ecou până în acest moment. Potrivit primarului, în cazul în care Guvernul nu va plăti cei 700 000 de lei către constructor, se va trece la procedura de executare a Primăriei, conturile fiind blocate și, implicit, acest lucru va duce la sistarea investițiilor programate de administrația locală în acest an. În aceste condiții, primarul din Copșa Mică, Daniel Tudor Mihalache, a decis să plece pe jos la București, dorind în acest fel să tragă un semnal de alarmă.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Unde ieșim mâine, 17 aprilie, în Sibiu

Iată programul evenimentelor de mâine, 17 aprilie:Atelier "Conectăm Generațiile în Era Digitală"Locație: Str. Oțelarilor 48Data și ora: Miercuri, 17...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect