IPJ Sibiu
Foto credit: IPJ Sibiu

Eveniment 5.12.2017

FOTO: Carne expirată, haine, încălțăminte și cosmetice contrafăcute descoperite de polițiști

Polițiștii împreună cu inspectorii sanitar veterinari au făcut în ultimele zile controale ample în rândul comercianților. Au fost descoperite nenumărate nereguli iar oamenii legii au confiscat bunuri și produse alimentare în valoare de peste 30.000 de lei. S-au găsit articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice contrafăcute, dar și carne expirată scoasă la vânzare.

IPJ Sibiu”În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu reprezentanți din cadrul D.S.V.S.A. Sibiu au organizat și desfășurat ample acțiuni de prevenire și combatere a activităților comerciale ilicite în municipiul Sibiu și în localitățile limitrofe. 19 agenți economici au fost verificați, a fost constatată o infracțiune, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale și s-au confiscat bunuri și produse alimentare în valoare de peste 30.000 de lei.Cu această ocazie, în cazul a 12 unități comerciale au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 61.000 de lei.” a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

În urma controalelor, s-au găsit peste 200 de kilograme de carne și produse din carne care erau expirate. Întreaga cantitate, în valoare de 3.500 de lei, a fost confiscată. Polițiștii au descoperit și doi bărbați care vindeau în Târgul Obor haine, încălțăminte și produse cosmetice contrafăcute.  Cei doi bărbați, de 38 de ani, din județul Dolj, aveau asupra lor pentru comercializare marfă în valoare de 27.000 de lei.

 

  • Maria Bulz

    Sunt tari in care oamenii se simt protejati de lege, de astfel de controale fie in domeniul alimentar sau farmaceutic. In Romania nu stii ce alimente cumperi sau cu ce fel de medicamente te tratezi.
    Legume si fructe cu chimicale ucigatoare le gasesti la tot pasul, carne plina de hormoni abunda piata… nici la tarani nu mai gasesti sinceritate si credinta. Banul le-a subjugat omenia si onestitatea.
    Inspectorii acestia ar trebui sa fie zilnic in piete si magazine pentru protectia noastra, a consumatorului, a copiilor nostri.
    Sa dea Domnul sa auzim cat mai mult de astfel de sanctiuni grele si confiscari. Nu ocoliti nici piata Transilvania cu pasarile lor impropriu pastrate si crescute cu hormoni si concentrate, nici peste carnurile impropriu expuse.

Ad