1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

CEA DE-A XIV-A EDIȚIE A FESTIVALULUI MEDIEVAL „CETĂȚI TRANSILVANE” S-A ÎNCHEIAT

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Foto credit: Ovidiu Matiu
Timp de 3 zile la Sibiu s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane”. Astfel Piața Mare s-a transformat în perioada 29 – 31 august într-o adevărată cetate cu domnițe și cavaleri, cu spectacole inedite, piese de teatru și concerte care i-au trimis pe toți cei prezenți, înapoi, mult în timp. Au fost parade la care au participat peste 200 de artiști, au fost invitați din Letonia, Bulgaria, Spania, Serbia, Germania etc. Compania Carros de Foc Spania, cunoscută în întreaga lume pentru spectacolele impresionante cu marionete şi care alegorice supradimensionate, a fost prezentă în acest an, în programul Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane” Sibiu, cu două spectacole de teatru stradal în premieră la Sibiu. Datorită artiștilor care au dat viață Evului Mediu prin dueluri cu spada, spectacole cu foc, simulări ale spânzurătorii sau arderii pe rug și copiii s-au arătat încântați de acest festival. Organizatorii au anuțat record de spectatori în prima seară a Festivalului, numărul acestora trecând de 20.000. Cele trei zile de spectacol medieval s-au încheiat duminică, aproape de miezul nopții cu o serie de demonstrații de lupte ale Companiei de Reconstituiri Istorice Chigot din Bulgaria.
Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane” Sibiu este organizat în mod tradiţional, de paisprezece ani, în ultimul weekend complet din luna august. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect