15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Reprezentanți din 18 țări la conferința CJ pentru atragerea investitorilor

Cele mai citite

Cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale „Oportunități de investiții în județul Sibiu – Valoare adăugată afacerii tale” va reuni la Sibiu reprezentanți din 18 țări, în perioada 10-13 iunie.
Țările care au răspuns invitației adresate de către Consiliul Județean Sibiu de a-și trimite atașați economici, camere de comerț sau oameni de afaceri în județul Sibiu sunt: Japonia, Israel, Franța, Germania, Belgia, Cehia, Slovacia, Polonia, Grecia, Cipru, Bulgaria, Republica Moldova, Iran, Siria, Kuweit, Brazilia, Kazahstan și Azerbaidjan. La conferință participă, alături de ambasadorii sau atașații economici ai acestor țări, și reprezentanți ai 30 de camere de comerț, precum și 15 reprezentanţi ai unor companii străine. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Sibiu și cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.
”Așteptăm cu nerăbdare această conferință internațională și vream să ne prezentăm cel puțin la înălțimea ediției de anul trecut. Speranțele noastre legate de atingerea obiectivului acestei acțiuni și anume atragerea de investitori străini în județul Sibiu și dezvoltarea parcurilor industriale sunt foarte ridicate. Consider că această conferință este un mijloc excelent și adecvat care arată seriozitatea noastră, preocuparea și consecvența cu care urmărim să realizăm dezvoltarea economică a județului Sibiu. Avem un județ cu un potențial investițional de excepție, cu facilități și infrastructură favorabilă dezvoltării unei afaceri sau a unei companii, cu o administrație publică județeană prietenoasă, cu un ghișeu unic care urgenează obținerea avizelor, și de aceea depunem toate eforturile să îl promovăm la nivel international așa cum se cuvine”, a precizat Ioan Cindrea,președintele Consiliului Județean Sibiu.
Programul conferinței cuprinde mai multe întâlniri de afaceri și ateliere tematice de interes național și internațional, precum industrie și parcuri industriale, agricultură, industrie alimentară și gastronomie, construcții și materiale de construcții, turism, transport pasageri, IT, dezvoltarea unei platforme logistice la Aeroportul Internațional Sibiu. De asemenea, oaspețiii vor efectua și vizite în județul Sibiu, la parcurile industriale, și vor putea vizita și câteva obiective culturale precum Palatul Brukenthal din Avrig și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Deschiderea oficială a Conferinței Internaționale va avea loc în data de 11 iunie, ora 9.30, la Consiliul Județean Sibiu și va fi urmată la ora 11.30 de inaugurarea Pavilionului Expozițional ”Invest în Sibiu 2015”, găzduit de Sala Transilvania. Prin medierea Camerei de Comerț Sibiu, la expoziție și-au anunțat deja participarea un număr de 18 companii locale, care își vor prezenta oferta de produse și servicii. Lista companiilor care doresc să participe la Pavilionul Expoziţional rămâne deschisă. Companiile se pot adresa direct Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu (email: cciasb@cciasb.ro) sau Consiliului Judeţean Sibiu, Serviciul Strategii, Dezvoltare Economică şi Socială (email: dana.lupica@cjsibiu.ro).

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect