5.7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Contractul pentru închirierea Colegiului Agricol va fi prelungit cu numai 2 ani

Cele mai citite

Un proiect de hotărâre ce se va afla joi, 25 iunie, pe masa consilierilor locali, avansează anul 2017 ca dată limită pentru închirierea Colegiului Agricol. Cu toate că în urma negocierilor din luna mai, atât reprezentanții Parohiei Evanghelice, proprietarul clădirii, cât și ai Inspectoratului Școlar Sibiu declarau că va fi încheiat un contract pe termen lung, în ședința de Consiliu Local de joi, 25 iunie, va fi propus un proiect ce va fi semnat pe numai 2 ani.
Termenul 2017 nu este ales întâmplător, având în vedere că și contractul Liceului de Artă în sediul de pe strada Odobescu este semnat tot până la acea dată.
Prin urmare, în 2017, din punct de vedere legal se vor putea face demersurile de extindere a Colegiului Brukenthal în sediul Liceului de Artă, iar Liceul de Artă se va putea muta în locul Colegiului Agricol. De altfel, prim-preotul Parohiei Evanghelice, Killian Dor declara că prelungirea contractului se face cu condiția să se găsească o soluție pentru ca elevii de la Colegiul Brukenthal să nu mai învețe în două schimburi.
Până la această oră, nici reprezentanții Primăriei, cei care se ocupă de semnarea contractului cu Parohia Evanghelică și nici reprezentanții Inspectoratului Școlar Sibiu nu au oferit un punct de vedere cu privire la prelungirea contractului doar până în anul 2017.
Vă reamintim că în această primăvară profesorii și elevii Colegiului Agricol au ieșit în stradă și au cerut prelungirea contractului de închiriere, care expira în acest an. Toată situația de incertitudine cu privire la Colegiul Agricol a început în luna aprilie, când profesorii de la Colegiul Agricol au văzut o scrisoare de intenție trimisă de către Biserica Evanghelică spre Liceul de Arte, prin care îi cerea să elibereze clădirea, aflată în posesia Bisericii. În urma acestei scrisori, cei de la Arte ar fi ales să se mute în incinta Colegiului Agricol.
Citeste si Decizie finala: Colegiul Agricol nu se desființează și rămâne în aceeași clădire!

Elevii și profesorii Colegiului Agricol, în marș de protest. Parohia Evanghelică nu se lasă impresionată
Inspectoratul Școlar și Primăria doresc prelungirea contractului pentru Colegiul Agricol

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Prima cabană montană construită în România este în județul Sibiu

Prima cabană montană construită în România se află în județul Sibiu, la 1.540 de metri înălțime. "Priveliște splendidă și...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect