13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa de pe strada Bălcescu: „Această soluție nu este bună, mă nemulțumește!”

Cele mai citite

Actualizare:
Fostul primar al Sibiului a declarat că această soluție juridică îl nemulțumește și caută variante pentru a face contestație.
„Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi, împreună cu avocaţii mei, căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a spus Klaus Iohannis, într-un interviu acordat TVR 1.
Stire initiala:
Preşedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29. Aceasta este cea de-a doua proprietate situată în centrul Sibiului, pe care Klaus Iohannis o pierde în instanță, după ce a mai pierdut în 2005 o casă de pe str. Magheru. În 2014, Tribunalului Brașov a anulat contractul de vânzare-cumpărare al imobilului de pe Bălcescu, iar decizia a fost menținută și după recursul formulat de familia primarului.
Potrivit deciziei Curţii de Apel Braşov, pronunțată joi, 12 noiembrie, se menţine hotărârea Tribunalului Braşov, constatând „nule motivele de recurs formulate de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner prin memoriul de recurs din 03.09.2015 împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Admite cererea de anulare a recursului declarat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar, pentru lipsa dovezii mandatului de reprezentare a Statului Român, cerere formulată de intimatul pârât Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov şi în consecinţă: Anulează recursul formulat şi precizat de recurentul pârât Statul Român prin Municipiul Sibiu, prin Primar împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov. Respinge recursul formulat de recurenţii pârâţi Lazurca Georgeta, Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner, împotriva deciziei civile nr. 235/16.05.2014 a Tribunalului Braşov, pe care o menţine. Respinge cererea de acordare cheltuieli de judecată în recurs, formulată de intimaţii reclamanţi Antonescu Elisabeta, Oargă Ioan, Oargă Steluţa Ancuţa, Oargă Ioan Adrian. Irevocabilă,” se arată în hotărârea instanţei.
Această casă, cu o suprafață totală de 166 mp, parter+etaj, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Imobilul a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, susținându-se că acesta a fost un nepot al soţilor Ghenea. Casa a ajuns apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.
Locatarii din imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu, care au cumpărat casa de la stat, retrocedată ulterior, spun că procesele s-au întins pe parcursul a 13 ani, cu toate că instanţa ar fi putut să dea o sentinţă definitivă de mai multă vreme, situaţia lor fiind identică cu cea a locatarilor din imobilul de pe strada Magheru, clădire pe care Klaus Iohannis a pierdut-o încă din anul 2005. “Ne-am aşteptat şi am sperat să obţinem o sentinţă care să ne ajute, pentru că urmează ca noi să parcurgem următorii paşi ca să demonstrăm că am fost cumpărători de bună credinţă, tocmai de aceea cererea de revizuire pe care noi am făcut-o să fie repusă pe rol. Noi am sperat ca şi atunci când domnul Iohannis era primar, instanţele să judece corect, însă procesele au durat foarte mult, din 2002 şi până acum. Şi casa de pe strada Magheru făcea parte din aceeaşi moştenire, din aceeaşi proprietate, din acelaşi certificat de moştenitor care a fost anulat definitiv şi irevocabil încă din anul 2005, faptul că pentru imobilul de pe Băcescu procesele au trenat atât de mult timp, au fost aceste întârzieri datorită procedurilor judecătoreşti,” a declarat Adrian Antonescu, unul din locatarii din imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu
Parterul casei de pe Bălcescu a fost închiriat în ultimii ani de familia Iohannis unei mari bănci, de pe urma căreia s-ar fi obţinut un profit de sute de mii de euro, conform jurnaliștilor de la Rise Project.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect