7.6 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Părintelui Constantin Voicu a încetat din viață

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Vineri, 13 noiembrie a încetat din viață la vârsta de 85 de ani, Arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu, o mare personalitate a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a Bisericii Ortodoxe Române. „Fost rector al vechiului Institut Teologic din Sibiu, Părintele Voicu a fost unul din cei care, imediat după Revoluție a luptat pentru ca Sibiul să aibă o universitate modernă și apreciată pe plan național și internațional. Părintele Constantin Voicu, a trecut în neființă, dar ne-a lăsat moștenire o viață plină de har și o istorie vie, pe care comunitatea academică sibiană este obligată să le ducă mai departe! Lucrările sale, atât cele bisericești cât și cele academice vor rămâne o comoară veșnică pentru noi toți. Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică! În numele Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu”, se arată în condoleanțele trimise public de Prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.
Părintele s-a născut la 5 decembrie 1929 în oraşul Braşov, într-o familie evlavioasă. Aici urmează cursurile primare, şi pe cele liceale, pe care le termină în anul 1948. Urmează apoi cursurile Institutului Teologic Universitar din Sibiu și continuă pregătirea şi aprofundarea teologică la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, frecventând cursurile de doctorat la Secţia istorică, specialitatea Patrologie şi Literatură postpatristică. Între 1977 și 1978 a făcut studii de specializare postdoctorale la Facultăţile de Teologie Protestantă din Geneva şi Neuchâtel (Elveţia), iar în 52 se întoarce la Sibiu. Între anii 1976-1979 îndeplininește funcţia de prorector, iar între 1979-1992 (timp de treisprezece ani) este rector al Facultății de Teologie „Andrei Şaguna”, fiind cel mai longeviv rector din istoria acestei instituţii.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

RAPORTOR LOCAL. “Anghel Saligny” va ridica județul

Primarii din județul Sibiu și Consiliul Județean Sibiu s-au mișcat bine în ceea ce privește depunerea proiectelor în programul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect