1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Pacienții cu boli mentale internați la Boița vor fi transferați în 2016 la Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au anunțat că în bugetul pentru anul 2016 vor fi prevăzuți bani pentru reabilitarea unor pavilioane ale Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”. Aici urmează ulterior să fie transferați bolnavii cronici internați la Secția Exterioară din Boița a Spitalului de Psihiatrie.
În prezent, la Boița mai sunt internați doar bărbații, secția de femei fiind deja transferată la Sibiu. 50 de bărbați cu boli cronice psihiatrice, precum deficiențe mentale sau schizofrenii, fără suport social, majoritatea cu vârste peste 50 de ani sunt internați în prezent la Boița.
Conducerea Spitalului consideră însă că acea clădire de la Boița, un vechi conac boieresc, nu mai este adecvată pentru condițiile actuale prevăzute de legislație în privința pacienților cronici cu dizabiliăți mintale și speră să primească banii necesari pentru ca reabilitarea clădirilor din incinta spitalului din Sibiu să se încheie într-un timp cât mai scurt.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect