12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Bulevardul Coposu va fi închis miercuri

Cele mai citite

Traficul rutier pe Bulevardul Corneliu Coposu va fi închis miercuri, 27 februarie, între orele 18 şi 20.30.  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu  organizează un exerciţiu demonstrativ la Teatrul Naţional Radu Stanca şi magazinul Dumbrava, astfel încât vor fi deviate şi mijloacele de transport în comun. Scenariul exerciţiului desfăşurat de ISU Sibiu presupune intervenţia echipajelor de urgenţă în cazul izbucnirii unui incendiu la Teatrul „Radu Stanca.”

 

Pentru a permite desfăşurarea în bune condiţii a acestui exerciţiu, traficul rutier va fi închis pe Bulevardul Corneliu Coposu în data de 27 februarie, între orele 18 şi 20.30, pe tronsonul dintre Piaţa Unirii şi strada Independenţei. Totuşi, traficul dinspre strada Berăriei va fi permis, cu obligativitate la dreapta, către Spitalul Judeţean. De asemenea, partea dinspre Bulevardul Corneliu Coposu a Parcării Teatrului va fi închisă din dimineaţa zilei de 27 februarie până la încheierea exerciţiului.

În cadrul acestui exerciţiu se urmăreşte modul de intervenţie în cazul producerii unui incendiu la sala Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, urmând ca în cea de-a doua parte a exerciţiului să se simuleaze modul de răspuns la un accident rutier cu substanţe radiologice urmat de incendiu, iar în partea finală se simulează un incendiu produs la tabloul electric al Magazinului Dumbrava din Sibiu.

Exerciţiul Inspectoratului de Urgenţă are la bază următorul scenariu:

În contextul deschiderii stagiunii 2013, premiera Teatrului Naţional „Radu Stanca” se bucură de aprecierea publicului, spectacolul punându-se în scenă cu casa închisă. Piesa de teatru se desfăşoară în condiţiile unei săli ocupate la capacitate maximă, cu decoruri din material lemnos şi textil, iar în încheiere se vor folosi elemente pirotehnice. Materialele textile care decorează scena se aprind cu repeziciune, iar fumul inundă sala de spectacole, îngreunând evacuarea spectatorilor. Mai multe persoane se accidentează pe timpul evacuării din cauza panicii şi îmbulzelii produse pe timpul evacuării.

Având în vedere că intrarea în sala de spectacole a Teatrului Naţional „Radu Stanca” se află în centrul oraşului, în imediata vecinătate a unei importante artere rutiere, B-dul Corneliu Coposu, fumul degajat de incendiu începe să inunde zona Pieţei Unirii, provocând panică în rândul persoanelor care aşteptau la trecerea de pietoni. 

Dispeceratul I.S.U.J. Sibiu este alertat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre producerea unui incendiu la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din municipiul Sibiu, iar în cel mai scurt timp se deplasează la faţa locului grupa operativă şi garda de intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Sibiu. Accesul autospecialelor de intervenţie în parcarea din spatele clădirii este îngreunat de numărul mare de autoturisme iar în interior, din informaţiile primite de la personalul de pe locul de muncă, mai multe persoane sunt rănite, iar altele nu s-au putut evacua. Comandantul intervenţiei dispune constituirea a două echipe de căutare – salvare şi evacuare a victimelor ce s-ar mai afla în interiorul sălii de spectacole şi constituirea punctului de triere şi acordarea primului ajutor medical specializat de către personalul S.M.U.R.D. şi Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu. Pe timpul evacuării persoanelor din sala de spectacole, în holul clădirii este semnalată prezenţa unui colet suspect. Comandantul intervenţiei ordonă alertarea echipei pirotehnice din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu. În condiţii de viziblitate scăzută din cauza fumului dens, un autoturism care circula pe B-dul Corneliu  Coposu  în  direcţia  Spitalul  Judeţean  –  sensul  giratoriu  din  Piaţa  Unirii,  nu  observă  o autospecială de transport materiale radiologice oprită la semaforul din faţa Teatrului „Radu Stanca” şi se loveşte de aceasta. Se constată că niciunul dintre conducătorii auto nu au rămas încarceraţi, aceştia autoevacuându-se iar autoturismul implicat în accident a luat foc în urma fisurării rezervorului. Aflat la faţa locului, comandantul intervenţiei ordonă izolarea şi interzicerea accesului în zona producerii accidentului şi se face recoltarea şi transportul substanţei radiologice în condiţii de siguranţă conform procedurilor în caz de intervenţie la accident radiologic sau nuclear.

 

Şi traseele mijloacelor de transport în comun vor fi deviate:

Pe traseele 12, 13,  22: 

•în sensul de mers spre Calea Dumbrăvii se va circula pe următorul traseu:   str. Constituţiei – str. Bâlea – str.Moldoveanu – B-dul V.Milea – Calea Dumbrăvii 

•în sensul de mers spre str. Constituţiei se va circula pe următorul traseu: – Calea Dumbrăvii- blocul plombă – str. Revoluţiei – Ştefan cel Mare – Bâlea

Pe traseele 5, 10, 17, 118: 

•în sensul de mers spre B-dul Victoriei (A. Şaguna) se va circula pe traseul: – str. Constituţiei – str. Bâlea – str. Moldoveanu – B-dul V.Milea –  B-dul Victoriei (A. Şaguna)

•în sensul de mers spre str. Constituţiei se va circula pe traseul:  B-dul Victoriei – blocul plombă – str. Revoluţiei – Ştefan cel Mare – Bâlea  

Pe traseul 2: 

•în sensul de mers spre V. Aaron se va circula pe traseul:  str.Constitutiei – str.Balea – str.Moldoveanu – B-dul V.Milea . 

•in sensul de mers spre P.Cibin, se va circula : B-dul V. Milea – str. Moldoveanu –  str. Bâlea .

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziția „Epoca de aur: Ieri, (azi) și mâine” de Andrei Pandele ajunge și la Sibiu

După București și Timișoara, expoziția de fotografie a lui Andrei Pandele, organizată de Universitatea Brighton (UK), Asociaţia Culturală Neo...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect