19.1 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Poliţia Rutieră transmite – aveţi grijă la viteza excesivă!

Cele mai citite

3 persoane sunt cercetate pentru că ar fi comis infracţiuni la regimul rutier doar în ultimele 24 de ore.
Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Dumbrăveni şi Postului de Poliţie Laslea au oprit pentru control în trafic un autoturism. Poliţiştii au identificat un sibian în vârstă de 28 de ani care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Pe DN 1, în localitatea Bradu, poliţiştii rutieri au depistat un conducător auto în vârstă de 61 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a fost depistat în trafic de către poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că bărbatul în vârstă de 28 de ani se afla sub influenţa băuturilor alcoolice – 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe această cale, Poliţia Rutieră le transmite conducătorilor auto o serie de recomandări.
“Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu.
Potrivit ultimelor statistici, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum sărbătoresc sașii din Cisnădioara sărbătorile de Paște

În inima Transilvaniei, în preajma sărbătorilor pascale, aromele hencleșului se răspândesc în locuințe și în fiecare casă își are...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect