5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Conferința Cybersecurity, un semnal de alarmă asupra securității informatice

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Cele mai noi soluții în domeniul securității informatice și soluțiile de protecție în spațiul virtual vor fi dezbătute la Conferința Internațională „Cybersecurity în România”, organizată de Asociația  Swiss Webacademy la Sibiu, în perioada 25-26 septembrie. Potrivit organizatorilor, cifrele privind siguranța rețelelor informatice în România sunt îngrijorătoare. Țara noastră ocupă locul 7 în plan mondial ca număr de hackeri și locul 2 în ceea ce privește atacurille derulate în mediul virtual, după China și înaintea Rusiei și Statelor Unite ale Americii. 

 

„Problema aici, în România, este foarte mare. România a devenit noul „El Dorado IT”. Este clasată în lume pe locul şase, ca număr de IT-ist pe cap de locuitor, este clasată pe locul şapte ca număr de hackeri şi numărul doi, în lume, după China şi înainte de Rusia şi SUA, pentru periculozitatea hackerilor. De asemenea, România are cea mai bună poliţie din Europa Centrală şi putem să spunem, din Europa, de luptă împotriva criminalităţii informatice”, a declarat Laurent Chrzanovski, reprezentantul Asociației Swiss Webacademy. 

În plus, doi din zece români utilizatori de Internet au deja un virus de tip troian în computer care „va fi activat la momentul potrivit, de către un stat, de către o corporaţie”.

Charnovski a atras atenţia asupra angajaţilor neatenţi, care uită calculatorul deschis cu parola, punând astfel în pericol datele companiei.

„Patru atacuri la fiecare zece, către firme sau către privaţi, au fost facilitate de greşeala unui angajat care a lăsat computerul deschis cu parola sau chiar de un angajat care, pentru o anumită sumă de bani, a dat anumite informaţii vitale şi acesta este un subiect foarte sensibil, mai ales la IMM-urile din România, care au un potenţial enorm şi care vor trăi din invenţiile lor, din carnetul lor de adrese, din produsele lor”, a semnalat reprezentantul Asociaţiei Swiss Webacademy.

Legat de hackerii români, Laurent Chrzanovski a amintit de cazul de la Râmnicu Vâlcea, oraş care, pe plan mondial IT, a fost rebotezat ‘hacker town’, afirmând că ‘nu degeaba FBI a deschis un centru de localizare împreună cu Poliţia Română chiar la Râmnicu Vâlcea’.

România se poate lăuda cu unii dintre cei mai mulţi şi mai căutaţi specialişti IT. Conform statisticilor Swiss Webacademy Sibiu, România ocupă locul şase în plan mondial în ceea ce priveşte numărul de specialişti IT pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că formează anual între 3.000 şi 5.000 de specialişti noi în acest domeniu.

Organizatorul conferinței, asociația profesională Swiss Webacademy, invită publicul sibian să participe la dezbaterile programate săptămâna viitoare, pentru conștientizarea riscurile la care ne expunem cu ușurință în spațiul virtual. 

Cei care doresc să participe se pot înscrie pe site-ul https://cybersecurity-romania.ro.

Conferința se desfășoară sub egida Ambasadei Elveției și se bucură de participarea specială a lui Marco Obiso, coordonatorul mondial în domeniul Cybersecurității, din cadrul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ONU, Geneva).

 

 

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect