5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Poliţiştii rutieri medieşeni au aplicat în weekend 97 sancţiuni contravenţionale

Cele mai citite

Serviciul Rutier Sibiu a desfăşurat în acest weekend o acţiune preventivă pentru reducerea numărului  accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de  viteză, precum şi adaptarea la condiţiile meteo-rutiere. Poliţistii rutieri împreună cu cei de la ordine  publică au desfăşurat acţiuni preventive pe această linie la nivelul întregului judeţ Sibiu, pe toate  tronsoanele de drum naţional şi judeţean. 

Astfel, aceştia au folosit toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a  vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare amplasate în sistem cascadă.

În ceea ce priveşte municipiul Mediaş şi localităţile arondate, poliţiştii rutieri medieşeni au aplicat un număr de 97 sancţiuni contravenţionale. 

„În conformitate cu planul de acţiune primit de la Inspectoratul General al Poliţiei Române direcţia Rutieră, în perioada 27-29 septembrie 2013, pe raza municipiului Mediaş şi a localităţilor arondate s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii şi a excesului de viteză. În perioada menţionată, biroul rutier Mediaş a aplicat un numar de  97 sancţiuni contravenţionale, din care 63 pentru nerespectarea regimului legal privind viteza de deplasare. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere, din care 2 pentru consum de alcool. Am constat o infracţiune la regimul circulaţiei, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, ne-a declarat Ion Mogoşan, şeful Politiei Rutiere Mediaş. 

Principala cauză în producerea accidentelor rutiere grave pe drumurile naţionale o reprezintă viteza,  în cele două forme ale sale, excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum. 

 

 

 

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect