Acum citesti:
Sibienii, nemultumiti de starea drumurilor
Intreg articolul 3 minute de lectura

Sibienii, nemultumiti de starea drumurilor

Sibienii care au circulat astazi cu masinile prin oras s-au declarat complet numultumiti de starea drumurilor.

Dupa gerul de ieri care a inghetat soselele, ninsoarea de astazi a inrautatit situatia. Stratul de gheata si zapada framantata au facut masinile sa derapeze chiar si pe arterele principale.

Pe strazile adiacente, unde nici zapada veche nu a fost indepartata, s-a intrat mult mai greu. S-au format mormane de zapada, iar soferii cu masini joase au fost nevoiti sa evite zonele.

Unul dintre cititorii Sibiu 100% ne-a transmis pe adresa redactiei imagini cu strada Stefan cel Mare, in Broscarie.

„Asa se circula pe Ștefan cel Mare. In fața e sărărita, rezultatul e apoteotic. Se merge cu 20 – 30 kilometri la ora, in tot orasul e dezastru”, este mesajul care insoteste imaginile.

Un alt sofer a transmis redactiei imagini din mai multe zine ale orasului. Si acesta spune ca a circulat foarte greu, strazile fiind pline de zapada.

Pe grupul Info Trafic de pe Facebook, soferii si-au povestit intreaba zi experientele din trafic.

„Daca dai prioritate pietonilor, de-abia mai pleci”, scrie un sofer.

„Bataie de joc” este un al comentariu.

Din cauza conditiilor drumului, un TIR nu a putut urca podul din Terezian, un autobuz de Tursib nu a putu urca pe Alba Iulia din Piața Unirii si zeci de masini mici au derapat.

Noroc ca majorutatea soferilor au circulat preventiv, cu viteze mici, fiind evitate accidentele grave.

La randul lor, reprezentantii Primariei Sibiu au precizat ca s-a intervenit toata ziua in oras.

Acțiunile de deszăpezire continuă în municipiul Sibiu în contextul căderilor abundente de zăpadă. In prezent, în teren se află 10 autospeciale dotate cu plug și nisiparniță, 3 autobasculante cu lamă, 3 vehicule din care se împrăștie manual material antiderapant și un autogreder dotat cu lamă. Pe lângă acestea, un utilaj acționează în stațiunea Păltiniș.

Utilajele de deszăpezire vor intra cu prioritate pe drumurile în pantă și rampă și pe arterele principale. După degajarea acestora se va intra și pe străzile secundare. Acțiunea este îngreunată însă de cantitățile importante de zăpadă căzute în ultimele ore, dar și de temperaturile scăzute.

Din data de 6 ianuarie, de la prima ninsoare și până în prezent se estimează că în oraș au fost împrăștiate aproximativ 1200 de tone de material antiderapant.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.