16.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Traficul rutier a fost blocat pe centura Sibiului, pe A1, de protestul transportatorilor

Cele mai citite

Peste 100 de TIR-uri au blocat în această dimineață timp de aproape o oră traficul rutier de la ieșirea de pe centura ocolitoare a Sibiului spre ieșirea în DN1, către localitatea Cristian. Eechipajele poliției rutiere s-au deplasat în zonă pentru a fluidiza traficul. „Traficul s-a decongestionat. În jurul orei 9.30 tirurile s-au pus în mișcare, iar 6 echipaje de poliție acționează în zonă”, a declarat Anca Bloancă, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

 

Blocajul a survenit în urma deciziei transportatorilor de a intra în grevă începând din 9 decembrie, pe termen nelimitat, atât din cauza vidurilor legislative din domeniul transporturilor, cât și a intenției Guvernului de a scumpi carburanții.

„Ministerul Transportatorilor nu şi-a respectat, în ultima perioadă, angajamentele în ceea ce priveşte îmbunătăţirea contextului legislativ în care transportatorii îşi desfăşoară activitatea. Tocmai de aceea, noi sperăm că, începând de luni, 9 noiembrie, peste 86.000 de camioane vor rămâne pe loc la nivelul întregii ţări, acţiunea urmând să continue pe termen nelimitat”, a afirmat Augustin Hagiu, citat de Agerpres.

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum sărbătoresc sașii din Cisnădioara sărbătorile de Paște

În inima Transilvaniei, în preajma sărbătorilor pascale, aromele hencleșului se răspândesc în locuințe și în fiecare casă își are...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect