15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

ISU asteapta pompieri voluntari

Cele mai citite

Începând cu data de 20 februarie a.c., campania demarată de I.G.S.U “Salvator din pasiune” continuă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

Dacă anul trecut, numărul de voluntari alocat fiecărui inspectorat pentru situaţii de urgenţă era de 40, în acest an numărul locurilor nu mai este limitat.

Toți cei care doresc să se alăture pompierilor profesioniști pe timpul misiunilor în situații de urgență, sunt așteptați să se înscrie la sediul inspectoratului. După înscriere și analiza dosarelor, vor fi încheiate contracte de voluntariat, iar voluntarii selecţionaţi vor putea parcurge un program de pregătire în subunităţile noastre, sub îndrumarea pompierilor.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori, sunt următoarele:

vârsta cuprinsă între 16 si 65 de ani;

-apţi din punct de vedere medical;

-să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;

-să nu fi pierdut, anterior, calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. 

După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor consta în: participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului-ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic (obținut de la un psiholog cu competențe în apărare, ordine publică și siguranță națională), actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală (fără boli cronice, apt pentru efort fizic nivel mediu, clinic sănătos) şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

În anul 2016, proiectul de voluntariat în cadrul ISU Sibiu a reușit să mobilizeze 23 de voluntari în situații de urgență, dintre care 12 au reușit să parcurgă programele și cursurile de pregătire desfășurate la nivelul inspectoratului: „Curs introductiv pentru voluntari” desfășurat pe parcursul a 2 weekend-uri și „Curs prim-ajutor de bază” cu durata de 5 zile.

Cei 12 voluntari vor putea să se alăture pompierilor salvatori în misiunile specifice.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect