13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Dosare penale și amenzi pentru pescuit ilegal, în valoare de 5.700 lei, în județul Sibiu

Cele mai citite

Două persoane cu vârste de 34 şi respectiv 38 de ani din județul Sibiu, au fost identificate şi predate după întocmirea documentelor de constatare a faptei de pescuit ilicit, organelor abilitate să continue cercetările. Pe numele altor 23 de persoane jandarmii sibieni au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment (11 situaţii) sau amendă, în valoare totală de 5700 lei, pentru pescuit fără documente de autorizare şi prin mijloace interzise de lege.

„În perioada 03-13 februarie 2014, un echipaj de Jandarmerie de la Grupa de Supraveghere şi Ordine Publică Avrig-Sălişte, însoţit de o echipă de la: Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, au efectuat verificări cu privire la respectarea legalităţii pescuitului pe râul Olt, în apropierea localităţilor Turnu Roşu, Racoviţa, respectiv în zona oraşului Avrig. Echipele mixte au verificat în cele 10 acţiuni consecutive peste 300 de persoane, cu privire la deţinerea documentelor necesare pescuitului şi a modului de efectuare a acestuia. Jandarmii au aplicat 23 sancţiuni contravenţionale, cu valoare totală de 5700 lei, în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, pentru pescuit fără a deţine permis şi pescuit cu unelte interzise respectiv „ancoră”, prin metoda greblare”, explică Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu.

Faptele de natură penală se încadrează în prevederile aceluiaşi act normativ care prevede că este considerată infracţiune fapta de a deţine sau de a utiliza unelte de plasă tip monofilament (art.64), ori instrumente de agăţat cu mai multe cârlige şi greblare de tip „ancoră”.

 

 

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect