TIR cu masini

Eveniment 20.02.2014

Un TIR încărcat cu mașini s-a răsturnat la ieșirea din Șura Mică spre Sibiu

Un tir care transporta mașini noi în Belgia s-a răsturnat pe la intrarea în Șura Mică dinspre Sibiu, în afara părții carosabile.Se pare că șoferul TIR-ului a încercat să evite coliziunea cu un microbuz care a intrat pe contrasens. Potrivit polițiștilor, nicio persoană nu a fost rănită. Tirul era încărcat cu 7 mașini tip Duster, produse la Uzina de la Pitești. 

 

Șoferul autotrenului abia pornise la drum de la sediul firmei care distribuie autoturisme din localitatea Șura Mică când înainte de a intra pe autostradă s-a răsturnat într-un șanț. Acesta a încercat să evite impactul cu un microbuz care a intrat pe contrasens, pe banda sa de mers. “Un microbuz a trecut de axul drumului, noi veneam din partea cealaltă și a tras dreapta cât de mult a putut și a prins șanțul și s-a răsturnat. Nu sunt pagube mari, mașinile încărcate vor putea fi recuperate, numai cât s-a înclinat camionul.a declarat Călin Popa, șoferul de rezervă al TIR-ului

Polițiștii au făcut verificări la fața locului și l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. „Pe drumul județean 106 B, la intrarea în localitatea Șura Mică, șoferul unui ansamblu TIR încărcat cu autovehicule a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma acestui accident rutier nu au rezultat victime.a declarat Anca Bloanca, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

 

Cele 7 autoturisme Dacia Duster ar fi trebuit să ajungă la un parc auto din Belgia. 

Ad
registru electronic

Administratie 22.10.2014

Registru Agricol Electronic pentru 15 primării, din fonduri europene

Primăriile din 15 localități sibiene vor avea Registru Agricol electronic începând de anul viitor, cetățenii din acele localități beneficiind de servicii publice on line. Astfel, prin acest sistem vor putea fi centralizate toate parcelele de pământ și proprietarii acestora, precum și numărul animalelor existente în localitate, prin crearea unei baze comune. Mai mult, locuitorii își vor putea plăti taxele și impozitele locale direct de acasă, accesând sistemul informatic de management intern, ce va funcționa alături de Registrul Agricol electronic la fiecare dintre 15 primării. Toate acestea vor fi posibile prin proiectul „E-UAT. Sistem informatic integrat, suport pentru dezvoltarea şi creşterea eficienţei serviciilor publice în judeţul Sibiu”, valoarea totală fiind de 6,7 milioane de lei, inclusiv TVA. Finanțarea europeană nerambursabilă este de 6,59 de milioane de lei, iar cofinanțarea CJS este de aproape 135 000 de lei. Localitățile beneficiare ale proiectului sunt Cisnădie, Cristian, Dumbrăveni, Gura Râului, Hoghilag, Micăsasa, Miercurea Sibiului, Orlat, Poplaca, Răşinari, Râu Sadului, Şeica Mare, Şelimbăr, Şura Mare și Şura Mică. Perioada în care va fi realizat și instalat sistemul informatic de Registru Agricol electronic este ianuarie-iunie 2015.
Sistemul „Registrul Agricol Electronic” asigură managementul electronic pentru întreaga suprafaţă a ţării (terenuri agricole sau neagricole), identificarea suprafeţelor aflate în folosinţă declarate de fermieri, identificarea suprafeţelor utilizate în alte scopuri cum ar fi investiţii finanţate prin fonduri europene şi naţionale, integrarea cu hărţile cadastrale puse la dispoziţie de către ANCPI.
„Este un proiect foarte important la nivelul judeţului Sibiu, un proiect din fonduri europene, care va fi implementat, pentru început, în 15 primării. Proiectul îşi propune informatizarea Consiliului Judeţean şi a primăriilor partenere şi creşterea performanţei actului administrativ” a declarat, vicepreşedintele Ioan Banciu.

iohannis colaj

Politica 22.10.2014

Primul termen în procesul Iohannis-ANI, stabilit după alegeri

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a anunțat data la care va avea loc primul termen în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Astfel, recursul Agenției Naționale de Integritate se va judeca în ziua de 18 noiembrie, imediat după ce se va încheia cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

În 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu recursul declarat de ANI la decizia Curţii de Apel Alba Iulia, care a anulat raportul prin care agenţia a constatat incompatibilitatea lui Iohannis. Până în acest moment, cele două părţi au avut timp să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului şi l-au depus la dosar, urmând ca ulterior ÎCCJ să decidă definitiv dacă Iohannis s-a aflat în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

Ad
InterStar1

Sport 21.10.2014

Căpitanul se întoarce la naţională

Carlos StarlatCăpitanul României în ultimul joc de pregătire cu naţionala U15 la echipa galbenă se întoarce sub tricolor. Carlos Scarlat a fost chemat de selecţionerul Gabriel Manolache pentru meciul cu formaţia similară a Republicii Moldova, la foarte scurt timp după ultimul periplu în roşu, galben şi albastru, la Mogoşoaia. Partida este una amicală, şi va avea loc în 28 octombrie. Fotbalistul interstarist va fi prezent cu patru zile mai repede la Galaţi, loc unde se va disputa meciul. „Îl felicit şi îi doresc tot binele din lume. Sunt convins că nu ne va dezamăgi. Munca şi seriozitatea nu au cum să nu iasă în evidenţă”, a spus antrenorul de la club al lui Carlos, Daniel Murăşan. Carlos Scarlat : „Pe mine mă bucură foarte mult că mă voi întoarce la naţională. Sincer, nu mă aşteptam ca antrenorul să mă cheme chiar aşa de repede, dar eu plec cu gandul de a arăta că nu au greşit când m-au chemat din nou. Vreau să le arăt că se pot baza pe mine”.

Editia tiparita : 299

PrtScr capture_2

Eveniment 23.10.2014

Victor Ponta este prezent la Academia Forțelor Terestre, la depunerea jurământului militar al studenților de anul I

În această dimineață, premierul Victor Ponta și MInistrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, participă, începând cu ora 9, la ceremonia de depunere a jurământului militar, organizată în cadrul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu. Jurământul este depus de către studenții anului I ai instituției, în număr de 232 – 46 fete și 186 de băieți.
Aceștia sunt școlarizaţi pentru nevoile Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei şi Serviciului Român de Informaţii.

Cu acest prilej, în intervalul orar 10.00 – 12.00, cei interesaţi să afle mai multe detalii despre Academia Forţelor Terestre, vor avea posibilitatea să participe la „Ziua porţilor deschise”.
ponta

Ad