TIR cu masini

Eveniment 20.02.2014

Un TIR încărcat cu mașini s-a răsturnat la ieșirea din Șura Mică spre Sibiu

Un tir care transporta mașini noi în Belgia s-a răsturnat pe la intrarea în Șura Mică dinspre Sibiu, în afara părții carosabile.Se pare că șoferul TIR-ului a încercat să evite coliziunea cu un microbuz care a intrat pe contrasens. Potrivit polițiștilor, nicio persoană nu a fost rănită. Tirul era încărcat cu 7 mașini tip Duster, produse la Uzina de la Pitești. 

 

Șoferul autotrenului abia pornise la drum de la sediul firmei care distribuie autoturisme din localitatea Șura Mică când înainte de a intra pe autostradă s-a răsturnat într-un șanț. Acesta a încercat să evite impactul cu un microbuz care a intrat pe contrasens, pe banda sa de mers. “Un microbuz a trecut de axul drumului, noi veneam din partea cealaltă și a tras dreapta cât de mult a putut și a prins șanțul și s-a răsturnat. Nu sunt pagube mari, mașinile încărcate vor putea fi recuperate, numai cât s-a înclinat camionul.a declarat Călin Popa, șoferul de rezervă al TIR-ului

Polițiștii au făcut verificări la fața locului și l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. „Pe drumul județean 106 B, la intrarea în localitatea Șura Mică, șoferul unui ansamblu TIR încărcat cu autovehicule a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma acestui accident rutier nu au rezultat victime.a declarat Anca Bloanca, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

 

Cele 7 autoturisme Dacia Duster ar fi trebuit să ajungă la un parc auto din Belgia. 

Ad

Sport 27.08.2014

România 70-82 Letonia. Nu am putut mai mult!

Naţionala României nu a reuşit să şocheze întreaga lume a baschetului masculin, fiind învinsă din nou de Letonia cu scorul de 70-82. Cu puţin timp în urmă, tricolorii au jucat de la egal la egal până la pauză cu balticii, dar ca şi în meciul tur, după ieşirea de la cabine nu au mai putut face faţă, diferenţa de valoare spunându-şi cuvântul. Vlad Moldoveanu a avut două sferturi de senzaţie. El a fost de neoprit sub panou şi a marcat de la libere. De partea cealaltă, oaspeţii au replicat prin masivul Freimanis care a fost înfricoşător sub panou, ajutând la recuperări şi cu puncte pe tabelă. S-a intrat 37-37 la pauză. În sfertul trei s-a lămurit totul, în primele şase minute apărarea noastră fiind “invizibilă”, iar Janis Blums cu trei coşuri consecutive de trei puncte i-a distanţat pe letoni până la 43-56. În atac nu am contat aproape deloc, ratând cu nonşalanţă din câţiva metri, numai Silvăşan părând a fi prezent pe parchet. România a revenit în meci prin Mandache şi Paul cu acţiuni individuale, dar letonii s-au întors la un avans liniştitor, trecând fără probleme prin defensiva visătoare. Sfertul patru a început de la 55-64 pentru oaspeţi. Paul şi Nicoară au marcat câte un coş fiecare în primul minut, dar apoi totul s-a năruit şi tricolorii nu au mai existat în teren. Letonia a făcut ce a dorit, scorul luând proporţii, apoi s-au relaxat pe final şi s-a terminat 70-82. Partida s-a disputat în Sala Transilvania în faţa a 2500 de spectatori. Publicul a fost incredibil pe toată durata disputei, încurajându-şi echipa din primul până în ultimul minut.

Cu acest insucces, România a încheiat grupa F pe poziţia secundă şi depinde de jocul rezultatelor pentru a se califica la Campionatul European sau a rămâne acasă. Decisiv este meciul Bosnia-Islanda, duel care are loc la această oră. Vom reveni cu mai multe amănunte.

UPDATE
Tricolorii au ratat prezenţa la Eurobasket 2015, Bosnia câştigând în Islanda la o diferenţă mult prea mică. Astfel, având cosaverajul la -28, România este singura formaţie de pe poziţia secundă în grupă, care nu prinde turneul final.

Editia tiparita : 291

viaductul-aciliu-august-2014

Eveniment 27.08.2014

STADIUL LUCRĂRILOR LA AUTOSTRADA SIBIU-ORĂȘTIE/VEZI FILMAREA AERIANĂ

Foto: Captura YouTube

Constructorii lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, cu o lungime de 22 de km, lucrează intens în această perioadă pentru a remedia alunecările de teren si a finaliza acest tronson până în luna noiembrie. Pe acest lot se afla in constructie cel mai inalt viaduct din tara, insa există si cele mai mari probleme cu alunecari de teren de pe vreun santier de autostrazi. Potrivit hotnews.ro, tronsonul care ar trebui sa fie gata in luna noiembrie a fost filmat din avion de Inter-Fly, prin contributiile utilizatorilor forumurilor dedicate subiectelor de infrastructura forum.peundemerg.ro, skyscrapercity.com si forum.construim-romania.ro.

Clipul video a fost realizat incepand de deasupra autostrazii dinspre Sebes si continua deasupra lotului 3 (de la minutul 1:29) si pana la Saliste, localitate de unde autostrada se continua cu trafic pana la Sibiu.
Lotul 3 face parte din Autostrada Orastie – Sibiu, inaugurata pe toate celelalte loturi in decembrie 2013, neputând fi gata la timp (termenul oficial fiind aprilie 2013) din cauza problemelor generate de alunecari de teren pe cateva tronsoane. 

Zonele cu probleme de alunecari de teren incep odata cu minutul 5:19 si continua, pe alocuri (minutul 5:42), de-a lungul autostrazii pana la marile alunecari de teren din zona viaductului de la Aciliu (minutul 7:10).

Imediat dupa viaduct se poate vedea dealul afectat de alunecari si care a fost sapat adanc, practic despicat in doua (minutul 07:18).

Banca Carpatica

Economie 27.08.2014

AMERICANII DE LA JC FLOWERS, INTERESAȚI DE O FUZIUNE CU BANCA CARPATICA

Fondul de investiţii JC Flowers, înfiinţat de un fost partener şi executiv la Goldman Sachs, dorește să facă parte din acționariatul Băncii Comerciale Carpatica. Până în prezent și concernele AnaCap și Axxess Capital s-au arătat interesate de achiziționarea unor pachete de acțiuni la Banca Carpatica, managementul acesteia votând în luna aprilie fuziunea cu o altă instituție bancară. Surse bancare au declarat pentru Mediafax că în camera de date ar fi cerut acces şi investitori din Israel, iar o bancă din România ar fi interesată să înceapă discuţiile cu managementul şi acţionarii Băncii Carpatica.

Potrivit Mediafax, preşedintele executiv al Băncii Carpatica, Johan Gabriels a declarat că managementul şi-a propus să găsească până în luna septembrie o variantă de fuziune care să susţină propulsarea băncii în top 10, cu păstrarea numelui, având şi susţinerea acţionarului majoritar, Ilie Carabulea, în ciuda unor probleme de comunicare iniţiale. Acţionarii băncii cu drept de vot au aprobat în 10 aprilie propunerea managerilor de a analiza oportunitatea unei fuziuni a instuţiei de credit.
BNR a suspendat, la jumătatea lunii martie, dreptul de vot pentru principalul acţionar al băncii, Ilie Carabulea, aflat în arest, dar şi pentru Corneliu Tănase, care a fost acuzat că acţionează concertat cu Carabulea. Ulterior, banca centrală a extins cu încă patru persoane grupul de acţionari care acţionează concertat la Banca Carpatica, incluzând şi noii acţionari care au preluat titluri de la Corneliu Tănase, întrucât Ilie Carabulea a finanţat o parte din achiziţii.

Investitorul care va fi selectat ar putea achiziţiona pachetul deţinut de Carabulea. Ilie Carabulea controlează 41,2898% din capitalul social al băncii, iar Corneliu Tănase deţinea anterior unor tranzacţii 11,2179% din titluri. Ilie Carabulea a fost arestat preventiv pentru fapte de corupţie, în luna ianuarie, fiind acuzat că, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, a influenţat rezultatele unor controale dispuse de ASF la societatea de asigurări pe care o deține.
Acţionarii al căror exerciţiu al drepturilor de vot nu a fost suspendat au avut dreptul să ţină adunare generală, putând lua orice hotărâre de competenţa acesteia, cu majoritatea prevăzută de lege sau, după caz, de actul constitutiv, majoritatea respectivă fiind raportată în acest caz la totalul capitalului social deţinut de acţionarii în cauză.

Banca Comercială Carpatica (BCC) este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar ultimul preţ de tranzacţionare a fost de 0,0765 lei/acţiune, cu 0,53% peste cotaţiile de la finalul şedinţei precedente. La această cotaţie, capitalizarea bursieră se apropie de 240 milioane de lei (aproape 55 milioane de euro), cu 30% mai jos decât capitalul social al băncii.
De la momentul apariţiei informaţiei publicate de MEDIAFAX în urmă cu aproape o lună potrivit căreia patru investitori au intrat în camera de date de la BCC, acţiunile băncii au avansat cu peste 20%, atingând maximul ultimelor 52 de săptămâni.
Valoarea nominală a unei acţiuni este de 0,1 lei, iar maximul ultimelor 52 de săptămâni a fost de 0,0789 lei/acţiune, atins la sfârşitul săptămâni trecute.

strada ighisului medias 3

Eveniment 27.08.2014

3 străzi reabilitate la Mediaş, investiţie de aproape 500.000 lei

strada ighisului medias 1

Locuitorii străzii Ighişului Ramificaţii se bucură de 500 de metri de asfalt, cu o suprafață de 1.300 de metri pătrați. Aceştia vor uita de străzile de pământ, datorită investiţiei realizată de municipalitatea medieşeană, cu o valoare de 480.000 lei. Viceprimarul Mediaşului, George Petrescu a inspectat miercuri, cele trei străzi reabilitate într-un interval de 14 luni.

“Am realizat recepția la lucrarea de reabilitare a celor 3 străzi Ighișului Ramificații, o lucrare în valoare de 480.000 de lei. Lungimea totală a celor 3 străzi este de 500 de metri cu o suprafață de 1.300 de metri pătrați. Lucrare a început anul trecut și a fost finalizată în urmă cu puțină vreme, investiția durând 14 luni. Având în vedere că înainte de reabilitare erau străzi de pământ iar acum sunt asfaltate, eu spun că arată foarte bine, la o calitate care corespunde cerințelor europene”, a explicat George Petrescu.

strada ighisului medias 2

 

Editia tiparita : 291

Ad