TIR cu masini

Eveniment 20.02.2014

Un TIR încărcat cu mașini s-a răsturnat la ieșirea din Șura Mică spre Sibiu

Un tir care transporta mașini noi în Belgia s-a răsturnat pe la intrarea în Șura Mică dinspre Sibiu, în afara părții carosabile.Se pare că șoferul TIR-ului a încercat să evite coliziunea cu un microbuz care a intrat pe contrasens. Potrivit polițiștilor, nicio persoană nu a fost rănită. Tirul era încărcat cu 7 mașini tip Duster, produse la Uzina de la Pitești. 

 

Șoferul autotrenului abia pornise la drum de la sediul firmei care distribuie autoturisme din localitatea Șura Mică când înainte de a intra pe autostradă s-a răsturnat într-un șanț. Acesta a încercat să evite impactul cu un microbuz care a intrat pe contrasens, pe banda sa de mers. “Un microbuz a trecut de axul drumului, noi veneam din partea cealaltă și a tras dreapta cât de mult a putut și a prins șanțul și s-a răsturnat. Nu sunt pagube mari, mașinile încărcate vor putea fi recuperate, numai cât s-a înclinat camionul.a declarat Călin Popa, șoferul de rezervă al TIR-ului

Polițiștii au făcut verificări la fața locului și l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. „Pe drumul județean 106 B, la intrarea în localitatea Șura Mică, șoferul unui ansamblu TIR încărcat cu autovehicule a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma acestui accident rutier nu au rezultat victime.a declarat Anca Bloanca, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

 

Cele 7 autoturisme Dacia Duster ar fi trebuit să ajungă la un parc auto din Belgia. 

Ad
Jack Willingham/ijf.org
Foto credit: Jack Willingham/ijf.org

Sport 28.09.2016

Daniel Natea a câştigat Grand Prix-ul de la Zagreb!

Jack Willingham/ijf.orgDrumul lung de mii de kilometri spre Tokyo 2020 a început deja pentru cel mai bun judokan al României, Daniel Natea. Prima oprire într-o competiţie internaţională de mare anvergură după Olimpiada de la Rio a avut loc în Croaţia. În perioada 23-25 septembrie, în capitala acestei frumoase ţări, sibianul a câştigat Grand Prix-ul de la Zagreb. El i-a învins pe slovenul Vito Dragic, pe belgianul Benjamin Harmegnies şi pe neamţul Sven Heinle pentru aurul competiţiei. În finală, el s-a impus prin ippon, după o nouă demonstraţie a colosului din Transilvania.

Sibianul nostru a fost singurul medaliat din cei 15 români prezenţi

Evenimentul a adus la start 228 de sportivi din 31 de ţări. Dintre aceştia, 90 au participat la feminin şi 138 la masculin. A fost primul concurs din turneele Federaţiei Internaţionale de Judo la care a fost prezentă echipa României, în noul ciclu olimpic. Ţara noastră a fost reprezentată de 15 judokani, Natea fiind unicul medaliat. În afară de Dani, cea mai bună performanţă a tricolorilor a fost reuşită de orădeanca Larisa Florian (locul 5 la categoria 52 de kilograme).

daniel-natea-zagreb

Locul 4 în lume la categoria sa

Turneul a fost dotat cu premii în valoare de 100.000 de dolari. Învingătorii au primit 300 de puncte, ceea ce l-a ajutat foarte mult pe Daniel Natea, care a urcat pe locul al patrulea mondial la categoria plus 100 de kilograme. În faţa sa au mai rămas numai medaliaţii de la Olimpiada din 2016, incredibilul francez Riner, japonezul greu de învins Harasawa şi rivalul israelian al românului, Or Sasson. Pentru sibian, urmează o pregătire cu lotul României din 10 octombrie şi până în 25 octombrie, iar apoi el va participa la Grand Prix-ul de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), unul din cele mai tari concursuri din judo. „Acest rezultat m-a propulsat pe locul 4 în lume. A fost un concurs destul de puternic, în turul II am trecut de slovenul Vito Dragic, în semifinale l-am învins pe belgian care în urmă cu doi ani mă învingea la o penalizare, iar în finală m-am bătut cu neamţul Heinle”, a declarat câştigătorul Grand Prix-ului de la Zagreb.

Daniel Natea a fost iniţiat în tainele judo-ului de performanţă la Clubul Sportiv Temerarul Sibiu de către antrenorul Ionel Chioveanu. Apoi, el s-a mai pregătit cu Iulian Crăciun la CS Valleriana Târgovişte, Simon Topliceanu şi Vasile Blendică la Dinamo Braşov. Actualmente, el este antrenat de singurul judokan român medaliat la masculin, la Jocurile Olimpice, Mircea Frăţică.

Editia tiparita : 387

Foto: Construim Romania
Foto credit: Foto: Construim Romania

Eveniment 27.09.2016

Nu circulăm pe autostradă de la sfârşitul lunii, termenul de finalizare a lucrărilor se decalează

Deşi în urmă cu câteva săptămâni, directorul CNADNR, Cătălin Homor, dădea asigurări că de la sfârşitul lunii vom putea circula pe lotul 3 al autostrăzii Sibi-Orăştie, nu se va întâmpla acest lucru. Termenul de finalizare a fost decalat din cauza ploilor din ultima perioadă, astfel că lucrările nu vor putea fi încheiate în cele trei zile care au mai rămas până la sfârşitul lunii septembrie.

“Pentru corecta şi prompta informare a opiniei publice, având în vedere că în ultima perioadă de timp pe zona Orăștie-Sibiu a plouat 11 zile, CNADNR SA anunță că decalează termenul de finalizare a lucrărilor la lotul 3 Cunţa -Sălişte. În graficul de execuție conform prognozei meteo, CNADNR SA prevăzuse o perioada de 5 zile cu ploaie, întârzierea fiind dată de dublarea perioadei în care nu s-au putut efectua lucrări specifice, în conformitate cu standardele de calitate.” se aratăîntr-un comunicat de presă al CNADNR

În schimb conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ne asigură că lucrările sunt de cea mai bună calitate. “Laboratorul propriu din şantier monitorizează în permanenţă lucrările executate. Toate testele sunt realizate în timp real, astfel încât să poată fi confirmată calitatea lucrărilor, fără de care nu se poate trece la o nouă etapă de execuţie. Cu ajutorul acestuia sunt realizate măsurători pe toată perioada de execuţie a lucrărilor, fiind verificată astfel calitatea lucrărilor executate. Caracteristicile lucrărilor realizate respectă întocmai Proiectul tehnic, cât şi toate standardele şi normativele în vigoare.” se arată în acelaşi comunicat de presă.

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost închis în luna septembrie, anul trecut, iar o porţiune a fost demolată din cauza unor crăpături care au apărut în carosabil.

Ad
ioan-gyiuri-pascu

Eveniment 27.09.2016

Durere mare la Agnita, prietena din copilărie a lui Ioan Gyuri Pascu nu îşi revine din şoc

Durere mare la Agnita, acolo unde s-a născut şi a copilărit Ioan Gyuri Pascu. Cei care l-au cunoscut nu îşi pot reveni din şoc şi le vine greu să creadă că Ioan Gyuri Pascu nu mai e printre noi. Prietena sa, Elena Cârstea, şi ea originară din Agnita, s-a întors acasă din Statele Unite ale Americii, nu a apucat să îl revadă însă pe Gyuri pentru că vestea morţii lui a căzut ca un trăznet.

Elena Carstea“Noi suntem toţi şocaţi, eu am întrebat de când am venit acasă unde-i Gyuri. Mi-au zis că-i la Bucureşti şi am zis că îl văd la Bucureşti că trebuie să merg acolo săptămâna viitoare şi pe urmă am aflat vestea asta oribilă. Noi am copilărit împreună, am cântat împreună, noi am făcut o formaţie, “Trandafirii negri”. Ne ştim de aşa mulţi ani că nici nu mai ţin minte. Cred că eram prin clasa a şasea, a şaptea când ne-am cunoscut prima dată. Toţi ne-am dorit să facem ceva cu vieţile noastre, să fim artişti şi iată că Dumnezeu ne-a ajutat să şi fim. Este o pierderea aşa dureroasă, mai ales că era un om atât de bun şi de vesel şi de cald, şi de talentat iar cuvintele sunt de prisos.” a spus îndurerată Elena Cârstea

Elena Cârstea a venit din SUA pentur a îşi revedea rudele şi prietenii însă nu se aştepta să se întâmple o asemenea nenorocire. “Eu m-am văzut ultima dată cu Gyuri în 2013 când l-am invitat la masă. Mi-a fost tare drag să ne revedem, că eu apuc să mă văd atât de greu cu cineva când vin în ţară dar mă bucur că am reuşit săs tăm şi să împărţim o ciorbă din nou.” a povestit artista

Şi mama Elenei Cârstea a fost şocată la auzirea veştii ca Ioan Gyuri Pascu s-a stins, pe care îl ştia de când era un copil. “Eu am înlemnit când am auzit, venea la noi în casă, făceau repetiţii împreună. De câte ori venea la noi, cânta la chitară şi înveselea toată casa de veneau şi vecinii şi ascultau pe la uşă, că stăteam la bloc atunci.” a povestit Profira Cârstea, mama cântăreţei

Trupul neînsufleţit al lui Ioan Gyuri Pascu va fi adus la Agnita miercuri seara, joi va fi zi de priveghere iar vineri va fi înmormântat în cimitirul evanghelic din oraş.

bucatarie automatizata medias

Eveniment 28.09.2016

Inspectorii OPC au găsit deficienţe la hotelul în care au fost cazaţi turiştii cu toxiinfecţie alimentară

Deşi reprezentanţii hotelului în care au fost cazaţi turiştii care au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară spun că oamenii nu s-au îmbolnăvit de la mâncarea consumată acolo, inspectorii OPC au găsit în urma controalelor o serie de deficienţe.

“În urma verificărilor efectuate de comisarii CJPC Sibiu s-au constatat următoarele deficienţe şi abateri de la normele şi legislaţia în vigoare care reglementează condiţiile obligatorii de funcţionare a unităţilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică precum şi a legislaţiei privind protecţia consumatorului: nerespectarea condiţiilor de depozitare impuse de producător pentru fulgi de ovăz -2,4 kg, pesmet galben – 8 kg şi fulgi de porumb – 0,75 kg; lipsă elemente de identificare şi caracterizare pentru file de peşte porţionat, în cantitate totală de 4 kg; lipsă etichetare în limba română pentru scoici Saint Jacques, în cantitate de 1 kg; lipsă verificare metrologică pentru două cântare.” se arată întrun comunicat de presă transmis de OPC

Toate aceste produse găsite fără elemnte de identificare dar şi cele depozitate necorespunzător au fost oprite de la comercializare şi vor fi distruse iar reprezentanţii hotelului au fost chemaţi la sediul OPC cu o serie de documente, urând ca apoi să se întocmeacă un proces verbal şi să se stabilească măsurile ce se vor lua.

Ad