TIR cu masini

Eveniment 20.02.2014

Un TIR încărcat cu mașini s-a răsturnat la ieșirea din Șura Mică spre Sibiu

Un tir care transporta mașini noi în Belgia s-a răsturnat pe la intrarea în Șura Mică dinspre Sibiu, în afara părții carosabile.Se pare că șoferul TIR-ului a încercat să evite coliziunea cu un microbuz care a intrat pe contrasens. Potrivit polițiștilor, nicio persoană nu a fost rănită. Tirul era încărcat cu 7 mașini tip Duster, produse la Uzina de la Pitești. 

 

Șoferul autotrenului abia pornise la drum de la sediul firmei care distribuie autoturisme din localitatea Șura Mică când înainte de a intra pe autostradă s-a răsturnat într-un șanț. Acesta a încercat să evite impactul cu un microbuz care a intrat pe contrasens, pe banda sa de mers. “Un microbuz a trecut de axul drumului, noi veneam din partea cealaltă și a tras dreapta cât de mult a putut și a prins șanțul și s-a răsturnat. Nu sunt pagube mari, mașinile încărcate vor putea fi recuperate, numai cât s-a înclinat camionul.a declarat Călin Popa, șoferul de rezervă al TIR-ului

Polițiștii au făcut verificări la fața locului și l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. „Pe drumul județean 106 B, la intrarea în localitatea Șura Mică, șoferul unui ansamblu TIR încărcat cu autovehicule a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma acestui accident rutier nu au rezultat victime.a declarat Anca Bloanca, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

 

Cele 7 autoturisme Dacia Duster ar fi trebuit să ajungă la un parc auto din Belgia. 

Ad
Inundatii Boian

Administratie 19.10.2016

Bani pentru localitățile afectate de inundații

Guvernul a alocat judeţului Sibiu suma de 941.000 de lei pentru achitarea unor cheltuieli urgente în vederea înlăturării efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în lunile iunie şi iulie. Banii vor merge către Consiliul Judeţean Sibiu şi către primăriile a 7 localităţi sibiene afectate de inundaţii: Bazna, Blăjel, Avrig, Cisnădie, Racoviţa, Sadu şi Arpaşu de Jos.

Astfel, Consiliului Judeţean Sibiu i-au fost alocaţi 507. 000 lei, pentru 5 obiective:

• Refacere DJ 142 B (Blăjel, Bazna, Boian – Limită jud. Alba),

• Refacere 9 podeţe de beton afectate între km 3+875 şi km 8+175;

• Refacere pod provizoriu, la km 8+532

• Refacere rigole betonate între km 3+875 şi km 11+612

• Refacere DJ 105G între localităţile Sadu-Râu Sadului la km 22+300; 30+600; 33+400; 34+950; 40+200; 40+950; 41+300; 43+200.

Comuna Bazna a primit 26. 000 lei pentru Refacere DC 16, 1,5 km, care face legătura între DJ142B-sat Velţ.

Comuna Blăjel a primit 107.000 lei pentru Refacere DC 17A, care face legătura între Blăjel – sat Romaneşti. Drumul, aflat în proprietatea comunei Blăjel, a fost afectat pe o lungime de 6 km.

Oraşul Avrig a primit 30.000 lei pentru 3 obiective:

• Refacere 1 podeţ distrus, în proprietatea oraşului Avrig;

• Refacere 0,5 km drum exploatare în sat Bradu – proprietatea oraşului Avrig;

• Refacere 0,5 km drum exploatare în sat Săcădate – proprietatea oraşului Avrig.

Oraşul Cisnădie a primit 23.000 lei pentru Refacere 0,07 km drum exploatare în proprietatea oraşului Cisnădie.

Comuna Racoviţa a primit 112.000 lei pentru 3 obiective:

• Refacere 1 pod beton în proprietatea comunei Racoviţa,

• Refacere 7 podeţe beton în proprietatea comunei Racoviţa,

• Refacere 7 km drum forestier în proprietatea comunei Racoviţa.

Comuna Sadu a primit 46.000 lei pentru Refacere 2 podeţe beton ăn proprietatea comunei Sadu şi Refacere 0,5 km drum exploatare în proprietatea comunei Sadu.

Comuna Arpaşu de Jos a primit 90.000 lei pentru Refacere 3 podeţe de beton în proprietatea comunei Arpaşu de Jos şi pentru Refacere pod lemn cu tablier metalic Sat Nou Român.

Sumele sunt prevăzute în HG nr.752 din 12 octombrie 2016 şi vor fi acordate din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale produse de inundaţii.

În luna iulie, Guvernul a mai alocat judeţului Sibiu suma de 3,15 milioane de lei, pentru refacerea a 4 drumuri afectate de inundaţiile din luna iunie: DJ 104 G Săcădate-Nucet-Cornăţel, DJ 105 G Sadu-Sădurel, DJ 142 E Dârlos-Hoghilag şi DC71 DN1-Aciliu-Amnaş .

femeia-care-a-primit-o-transfuzie-gresita-de-sange-la-spitalul-cf2-in-continuare-in-stare-grava-26639

Sanatate 18.10.2016

Grevă de avertisment în spitale, de mâine

Cadrele medicale, membre SANITAS, vor intra în grevă de avertisment, miercuri, 19 octombrie, între orele 8:00 și 10:00.

În acest interval orar, protestatarii vor asigura doar o treime din activitatea pe care o intreprind în mod normal în cele două ore de muncă şi toate urgenţele medico-chirurgicale.

Greva de avertisment vine după ce săptămâna trecută au anunțat că intră, într-un prim pas, în grevă japoneză, motiv pentru care până în această săptămână au purtat banderole negre. În continuare, dacă cerințele cadrelor medicale nu vor fi luate în considerare, se va declanșa greva generală, în data de 31 octombrie.

Protestul se va desfăşura la nivel naţional, în toate unităţile sanitare, medico-sociale şi de asistenţă socială unde sunt constituite sindicate SANITAS.

Ad
carti identitate

Administratie 18.10.2016

Aproape 8.000 de sibieni, fara carti de identitate

În ciuda eforturilor Serviciului de Evidență a Persoanelor din Municipiul Sibiu, aproape 8.000 de persoane din municipiu și cele 9 comune arondate au cărți de identitate expirate sau nu și-au obținut prima carte de identitate.

Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al municipiului Sibiu amintește locuitorilor municipiului Sibiu și celor nouă comune arondate pe linie de evidența persoanei că au obligația legală:

  • să solicite primul act de identitate la vârsta de 14 ani,

  • să preschimbe cartea de identitate la expirarea valabilității, la schimbarea domiciliului sau a stării civile, în cazul pierderii, furtului sau deteriorării acestui document.

  • să aplice viza de reședință (flotantul) în cazul în care locuiesc temporar la o altă adresă decât cea de domiciliu.

În cursul anului 2016, Serviciul de Evidență a Persoanelor a eliberat 14.855 de acte de identitate. În ciuda acestor eforturi, un număr de 7.808 cetățeni din Sibiu și comunele Cristian, Gura-Râului, Marpod, Poplaca, Răşinari, Roşia, Şelimbăr, Şura Mare, Vurpăr se află în continuare în ilegalitate. Dintre aceștia, un număr de 1574 de tineri cu vârsta între 14 și 18 ani nu au solicitat eliberarea cărții de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani, restul de 6234 fiind cazuri de cărți de identitate expirate.

Pentru a micșora numărul celor aflați în ilegalitate, în următoarea perioadă serviciul public de resort va scurta termenele de eliberare a noilor acte de identitate și vor sta la dispoziția publicului de luni până vineri între orele 8.30 – 13 și între orele 14-16.30, iar miercurea până la ora 18.30. Decizia a fost luată și ținând cont de apropierea alegerilor parlamentare, scrutin în cadrul căruia cetățenii vor putea vota numai cu o carte de identitate valabilă.

Actele necesare pentru fiecare situaţie în parte se regăsesc la avizierele de la sediul serviciul public amintit de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3 (sediul secundar al Primăriei), în avizierele din pasajul subteran de lângă magazinul „Dumbrava” precum şi pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Sibiu – www.sibiu.ro – în secțiunea „Acte necesare pe categorii” – „Evidența Persoanelor”: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/acte_necesare. Reamintim faptul că cetățenii trebuie să se prezinte la ghișeu cu cel puțin 15 zile înainte de expirarea cărții de identitate și imediat după împlinirea vârstei de 14 ani, în cazul celor care obțin prima carte de identitate.

Menţionăm faptul că nerespectarea obligaţiilor mai sus indicate va atrage aplicarea de amenzi persoanelor în cauză, cuantumul acestora fiind cuprins între 40 şi 80 de lei.

pieton-accidentat-tirnava

Eveniment 22.10.2016

Accident mortal pe DN7, la Boiţa

O femeie de 75 de ani a murit sâmbătă dimineaţă într-un accident rutier, pe DN 7 între Tâlmaciu şi Boiţa. Bătrâna mergea pe marginea drumlui iar la un moment dat a traversat neregulantar.

A fost lovită de o maşină condusă de un tânăr de 25 de ani din judeţul Vâlcea. Şoferul nu a putut evita impacul care a fost fatal pentru femeie.

Traficul rutier a fost îngreunat în zonă, circulându-se alterntiv, până când poliţiştii au făcut cercetări la faţa locului pentru a stabili cu exactitate cum s-a întâmplat accidentul.

Ad