TIR cu masini

Eveniment 20.02.2014

Un TIR încărcat cu mașini s-a răsturnat la ieșirea din Șura Mică spre Sibiu

Un tir care transporta mașini noi în Belgia s-a răsturnat pe la intrarea în Șura Mică dinspre Sibiu, în afara părții carosabile.Se pare că șoferul TIR-ului a încercat să evite coliziunea cu un microbuz care a intrat pe contrasens. Potrivit polițiștilor, nicio persoană nu a fost rănită. Tirul era încărcat cu 7 mașini tip Duster, produse la Uzina de la Pitești. 

 

Șoferul autotrenului abia pornise la drum de la sediul firmei care distribuie autoturisme din localitatea Șura Mică când înainte de a intra pe autostradă s-a răsturnat într-un șanț. Acesta a încercat să evite impactul cu un microbuz care a intrat pe contrasens, pe banda sa de mers. “Un microbuz a trecut de axul drumului, noi veneam din partea cealaltă și a tras dreapta cât de mult a putut și a prins șanțul și s-a răsturnat. Nu sunt pagube mari, mașinile încărcate vor putea fi recuperate, numai cât s-a înclinat camionul.a declarat Călin Popa, șoferul de rezervă al TIR-ului

Polițiștii au făcut verificări la fața locului și l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. „Pe drumul județean 106 B, la intrarea în localitatea Șura Mică, șoferul unui ansamblu TIR încărcat cu autovehicule a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma acestui accident rutier nu au rezultat victime.a declarat Anca Bloanca, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

 

Cele 7 autoturisme Dacia Duster ar fi trebuit să ajungă la un parc auto din Belgia. 

www.stiri.com.ro
Foto credit: www.stiri.com.ro

Eveniment 28.05.2015

Minore sechestrate la o stână din județul Sibiu și obligate să se prostitueze

DIICOT Sibiu a reținut în această dimineață un bărbat și pe concubina acestuia. Aceștia sunt acuzați că au racolat minore de prin gări sau centre de plasament, pe care le-au sechestrat la o stână de lângă Sibiu, după care le-au obligat să se prostitueze.

Procurorii au descoperit că încă de anul trecut Anghel Florin Dumitru a recrutat tinere, în special minore, cu vârste între 14 și 17 ani, pe care le adăpostea la o stână de la marginea Sibiului, în condiții insalubre, obligându-le, prin constrângere și amenințare să se prostitueze.
Fetele erau racolate fie din zona gării Sibiu sau din centrele de plasament de la Orlat și Cisnădie, promitându-li-se că vor primi adăpost, în schimbul îngrijirii de animale.

La scurt timp după ce le adăpostea în locuinţa sa, Anghel Florin Dumitru le determina să practice prostituţia în folosul său, sub supravegherea concubinei sale, Aurica Dobra, banii obţinuţi fiind împărţiţi între cei doi.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.
Cei doi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Reprezentanii DGASPC Sibiu au anunțat că două dintre minorele obligate să se prostitueze vor fi internate în centre specializate, unde vor beneficia de servicii de consiliere psihologică specifică în cazul victimelor traficului de persoane.

„DGASPC a fost sesizată de către DIICOT Sibiu și ANITP Alba Iulia cu privire la situația a două minore care au fost victime ale infracțiunii de trafic de minori. Una dintre acestea are domiciliul în județul Cluj, iar cealaltă se află cu măsura de protectie în Centrul de Plasament Tavi Bucur Cisnădie.
La solicitarea, și în colaborare cu DIICOT Sibiu și ANITP Alba Iulia, directorul general DGASPC Sibiu, Laura Vîlsan, a dispus o măsura de protecție în regim de urgență pentru cele două minore.În prezent, acestea beneficiază de găzduire și asistență psihologică și socială în centre aflate în structura DGASPC Sibiu. Minora, cu domiciul în județul Cluj, va fi transferată într-un centru specializat în subordinea DGASPC CLUJ, iar celeilalte minore, specialiștii din cadrul DGASPC Sibiu îi vor acorda servicii de consiliere psihologică socială și juridică specifice în cazul victimelor traficului de persoane”, transmite Andreea Păunescu, purtător de cuvânt DGASPC Sibiu.

ridicari auto site

Administratie 27.05.2015

Șoferii cărora le-au fost ridicate mașinile nu își vor primi banii înapoi. 18 angajați vor fi concediați

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, spune că legea nu se aplică retroactiv și prin urmare, soferii care au fost sancționați cu ridicarea mașinii pentru că au parcat neregulamentar în municipiul Sibiu nu își vor primi banii înapoi. Acest lucru ar fi posibil doar dacă s-ar dovedi în instanță că au fost vicii de procedură la realizarea procesului verbal de constatare a parcării neregulamentare.

Pe străzile din Sibiu acționau două utilaje de ridicat mașini, iar taxa de ridicare era de 300 de lei ( ridicare + transport ) și 200 de lei pentru fiecare zi de staționare în parcare. De la începutul anului și până în prezent SC Piețe SA a ridicat 1396 de autovehicule parcate neregulamentar, suma totală încasată de la șoferi fiind de 688 500 de lei. Cât privește media înregistrată în ultimii 3 ani, aceasta este de aproximativ 4.000 de autovehicule ridicate anual.

Municipalitatea a anunțat marți, 26 mai, că nu se vor mai ridica mașini pe străzile din Sibiu, după ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a decretat drept ilegală ridicarea masinilor parcate neregulamentar.Decizia a fost luată de Instanța Supremă în urma unui recurs formulat de Avocatul Poporului. Astfel, ÎCCJ a stabilit că procedura de aplicare a masurii de ridicare a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale, acest lucru putând fi dispus doar printr-o hotărâre guvernamentală.

La Sibiu, decizia ridicării mașinilor a fost luată în 2009, iar societatea care se ocupa de punerea în practică a acestei măsuri era SC Piețe SA. În urma verdictului ÎCCJ, 18 dintre angajații SC Piete SA, care se ocupau cu ridicarea mașinilor, vor fi concediați.

ridicari

Administratie 26.05.2015

Oficial: La Sibiu nu se mai ridică mașini

Municipalitatea a anunțat în această dimineață că nu se vor mai ridica mașini pe străzile din Sibiu, după ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a decretat ieri drept ilegală ridicarea masinilor parcate neregulamentar.

„SC Piețe SA a luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar și prin urmare va întrerupe această activitate”, a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu.

Decizia a fost luată de Instanța Supremă în urma unui recurs formulat de Avocatul Poporului. Astfel, ÎCCJ a stabilit că procedura de aplicare a masurii de ridicare a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale, acest lucru putând fi dispus doar printr-o hotărâre guvernamentală.

La Sibiu, decizia ridicării mașinilor a fost luată în 2009, iar societatea care se ocupa de punerea în practică a acestei măsuri era SC Piețe Sa. Pe străzile din Sibiu acționau două utilaje de ridicat mașini, iar taxa de ridicare era de 300 de lei ( ridicare + transport ) și 200 de lei pentru fiecare zi de staționare în parcare. De la începutul anului și până în prezent SC Piețe SA a ridicat 1396 de autovehicule parcate neregulamentar, suma totală încasată de la șoferi fiind de 688 500 de lei. Cât privește media înregistrată în ultimii 3 ani, aceasta este de aproximativ 4.000 de autovehicule ridicate anual.

barbat inecat in Cibin

Eveniment 28.05.2015

Descoperire macabră pe râul Cibin, în apropiere de piață

Descoperire macabră pe râul cibin, în apropiere de piață. O femeie care trecea prin zonă a văzut trupul unui bărbat plutind pe apă. Ea a sunat imediat la 112 iar două pompierii au intervenit imediat, însă din nefericire bărbatul era decedat.
“Un echipaj de pompieri a fost solicitat să intervină pentru extragerea unei persoane înecate în râul Cibin, în zona Piața Cibin din Municipiul Sibiu. Victima, un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost scoasă din apă de către un echipaj de intervenție, după care a fost predată reprezentanților din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Sibiu.” a declarat Bianca Sabău, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu
Din primele cercetări, nu sunt suspiciuni de omor și se fac în continuare cercetăr pentru a se stabili cum a murit bărbatul, el nu a fost încă identificat.