TIR cu masini

Eveniment 20.02.2014

Un TIR încărcat cu mașini s-a răsturnat la ieșirea din Șura Mică spre Sibiu

Un tir care transporta mașini noi în Belgia s-a răsturnat pe la intrarea în Șura Mică dinspre Sibiu, în afara părții carosabile.Se pare că șoferul TIR-ului a încercat să evite coliziunea cu un microbuz care a intrat pe contrasens. Potrivit polițiștilor, nicio persoană nu a fost rănită. Tirul era încărcat cu 7 mașini tip Duster, produse la Uzina de la Pitești. 

 

Șoferul autotrenului abia pornise la drum de la sediul firmei care distribuie autoturisme din localitatea Șura Mică când înainte de a intra pe autostradă s-a răsturnat într-un șanț. Acesta a încercat să evite impactul cu un microbuz care a intrat pe contrasens, pe banda sa de mers. “Un microbuz a trecut de axul drumului, noi veneam din partea cealaltă și a tras dreapta cât de mult a putut și a prins șanțul și s-a răsturnat. Nu sunt pagube mari, mașinile încărcate vor putea fi recuperate, numai cât s-a înclinat camionul.a declarat Călin Popa, șoferul de rezervă al TIR-ului

Polițiștii au făcut verificări la fața locului și l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. „Pe drumul județean 106 B, la intrarea în localitatea Șura Mică, șoferul unui ansamblu TIR încărcat cu autovehicule a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma acestui accident rutier nu au rezultat victime.a declarat Anca Bloanca, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

 

Cele 7 autoturisme Dacia Duster ar fi trebuit să ajungă la un parc auto din Belgia. 

primaria sibiu

Administratie 28.04.2015

Angajații Primăriei Sibiu fac joi grevă generală

Ghișeele Direcției Fiscale din cadrul Primăriei vor fi închise joi, 30 aprilie, angajații aflându-se în grevă generală timp de o zi. Măsura luată de sindicaliști vine după ce în data de 20 februarie, angajații primăriilor din municipiile Sibiu și Mediaș au fost în grevă de avertisment, timp de o jumătate de oră.

”Sindicatul liber al angajaţilor din Primăria Sibiu a notificat conducerea instituţiei cu privire la faptul că vor adera la greva generală anunţată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie pentru joi, 30 aprilie 2015 la nivelul întregii ţări. Prin urmare, serviciile din aparatul propriu al Primăriei Sibiu îşi vor suspenda activitatea în data menţionată”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu.

Motivul îl reprezintă atât salariile foarte mici din administrație, cât și înghețarea dreptului de a primi tichete de masă. Sibienii trebuie să știe însă că înregistrarea deceselor, oficierea căsătoriilor programate anterior, precum şi serviciile funerare la Cimitirul Municipal vor fi totuşi asigurate în această dată.

salvamontisti

Administratie 28.04.2015

Salvamont: Numărul răniților pe munte în 2015, aproape cât în tot anul 2014

Numărul accidentelor montane este în creștere față de anii precedenți. Potrivit statisticilor prezentate de Salvamont Sibiu, de la începutul anului și până în prezent au avut loc 93 de accidente în munții de pe raza județului Sibiu. Cele mai multe dintre acestea, 76% din totalul persoanelor rănite, au fost pe pârtiile de schi. Cifra a crescut îngrijorător față de anul trecut, când pe parcursul întregului an s-au înregistrat în total 107 accidente. Din fericire, accidentele nu au fost foarte grave, majoritatea fiind entorse și fracturi. Totuși, în luna martie o persoană și-a pierdut viața din cauza unui stop cardio respirator, în timp ce se plimba.

„Au fost 93 de persoane care au necesitat ajutorul Salvamont, 90 % români, majoritatea bărbați – 58%, cele mai multe accidente înregistrându-se la persoanele peste 30 de ani – 49%. 71 de accidente au avut loc pe pârtiile de schi. Față de alți ani au avut loc și acțiuni de salvare din avalanșă , 7 persoane rămânând blocate în zăpadă – 4 în ianuarie, 2 în februarie și 1 în aprilie. Au fost 4 persoane la care am acționat, toți erau salvamontiști, 3 din Sibiu și 1 din Cluj și au ieșit cu bine, folosind echipamentele de salvare”, spune Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.

Cele mai multe leziuni suferite de răniți au fost la nivelul mâinilor și picioarelor, îndeosebi entorse și fracturi, fără să se fi produs nicio fractură de coloană.

„Chiar dacă au fost multe accidente, au fost totuși ușoare. Nu au fost leziuni la nivelul coloanei vertebrale, în condițiile în care în trecut erau si 7 pe iarnă. Asta denotă o pregătire bună a celor care vin să practice sporturi de iarnă, anul acesta a fost și mai multă zăpadă și a mai atenuat căderile. De remarcat că 72% din cei cu accidente au avut echipament corespunzător – se vede de la an la an că cei care practică sporturi în zona montană sunt tot mai bine echipați”, a punctat șeful Salvamont Sibiu.

În perioada verii, între 1 iulie și 15 sau 30 septembrie, în funcție de vreme, patrularea preventivă a Salvamontului va fi extinsă cu încă o patrulă, în zona Negoiu. Astfel, în timpul verii, patrulele vor asigura permanența la Bâlea Lac, la Negoiu și la Păltiniș.

„Aceste patrule au un rol extrem de important, pentru că reduc semnificativ timpii de intervenție. În momentul în care se anunță apelul prin 112, o patrulă poate pleca echipată complet în maxim 5 minute spre locul unde a fost solicitată, pentru acordarea asistenței de urgență ”

Potrivit legii, în curând în dispeceratele Inspectoratelor de Urgență din țară va fi prezent și un salvamontist, astfel încât după ce prin 112 persoanei care are nevoie de ajutor i se face legătura la ISU, salvamontistul va putea discuta direct cu apelantul și va localiza mai repede locul de producere a accidentului montan.

În prezent, Salvamont Sibiu are 12 salvamontiști angajați, iar la 1 iunie va fi organizat concurs pentru ultimul post vacant din organigramă. În plus, pe lângă aceștia mai activează încă 6 salvatori montani voluntari, mult prea puțini față de suprafața montană existentă în județul Sibiu.

„Sunt foarte puțini voluntari. Sunt niște condiții, nu oricine poate face această activitate. Ne-am orientat spre voluntari care sunt acreditați ca salvatori montani. Momentan, ei nu primesc niciun fel de bani, le asigurăm echipamente, transport gratuit, urmează să le asigurăm în următoarea perioadă și hrană, pentru că legea voluntarului intrată în vigoare anul trecut prevede acest lucru. Tot potrivit legii, Salvamont le poate deconta cheltuile pentru pregătire profesioanală – deci decontăm cursurile, care nu sunt tocmai ieftine – mai întâi voluntarul vine la Salvamont, trece printr-o perioadă de evaluare, este un barem de pregătire fizică, medicală, tehnică, are niste obiective de îndeplinit, iar dacă le îndeplinește îl trimitem la școală, oricum programa prevede ca 400 de ore de pregătire să se facă la Salvamont”.

colaj coktail

Eveniment 27.04.2015

Clădirea Poliției, atacată duminică seara cu bombe incendiare

Duminică noaptea, un sibian a aruncat cu sticle incendiare asupra sediului IPJ Sibiu, din strada Revoluției. Atacatorul, în vârstă de 28 de ani a fost eliberat acum două luni din închisoare, fiind acuzat de furt. Aseară, în jurul orei 23, el a venit înarmat cu 3 sticle incendiare, conținând lichid inflamabil, fiind în stare avansată de ebrietate.

A apucat să arunce una singură pe clădirea IPJ Sibiu, provocând un incendiu de proporții reduse, ce a fost stins de către polițiștii aflați la sediu, potrivit Elenei Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu. O parte din conținutul unei sticle s-a scurs asupra bărbatului, iar hainele i s-au aprins, suferind arsuri de gradul I la spate. Potrivit lui Decebal Toderiță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu, acesta a fost adus de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Sibiu în jurul orei 23.50, unde a primit îngrijiri medicale, însă nu a necesitat internare.

Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, tulburare a liniștii și ordinii publice și ultraj. Astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arest preventiv.

sibiu

Eveniment 28.04.2015

Cum vor circula autobuzele TURSIB în perioada 1 – 3 mai

În ziua de 1 mai pe toate traseele se va circula în programele de sâmbătă, cu excepţia traseelor 112, 116, 117, şi 118. Pe aceste trasee se va efectua câte o cursă, astfel:

dimineaţa – sosire 6:45 SC Continental
– plecare 7:15 SC Continental

amiază – sosire 14:45 SC Continental
– plecare 15:15 SC Continental

seara – sosire 22:45 SC Continental
– plecare 23:15 SC Continental

În ziua de 02.05.2015 pe toate traseele se va circula în programele de sâmbăta.

În ziua de 03.05.2015 pe toate traseele se va circula în programele de duminica.