TIR cu masini

Eveniment 20.02.2014

Un TIR încărcat cu mașini s-a răsturnat la ieșirea din Șura Mică spre Sibiu

Un tir care transporta mașini noi în Belgia s-a răsturnat pe la intrarea în Șura Mică dinspre Sibiu, în afara părții carosabile.Se pare că șoferul TIR-ului a încercat să evite coliziunea cu un microbuz care a intrat pe contrasens. Potrivit polițiștilor, nicio persoană nu a fost rănită. Tirul era încărcat cu 7 mașini tip Duster, produse la Uzina de la Pitești. 

 

Șoferul autotrenului abia pornise la drum de la sediul firmei care distribuie autoturisme din localitatea Șura Mică când înainte de a intra pe autostradă s-a răsturnat într-un șanț. Acesta a încercat să evite impactul cu un microbuz care a intrat pe contrasens, pe banda sa de mers. “Un microbuz a trecut de axul drumului, noi veneam din partea cealaltă și a tras dreapta cât de mult a putut și a prins șanțul și s-a răsturnat. Nu sunt pagube mari, mașinile încărcate vor putea fi recuperate, numai cât s-a înclinat camionul.a declarat Călin Popa, șoferul de rezervă al TIR-ului

Polițiștii au făcut verificări la fața locului și l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind însă negativ. „Pe drumul județean 106 B, la intrarea în localitatea Șura Mică, șoferul unui ansamblu TIR încărcat cu autovehicule a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. În urma acestui accident rutier nu au rezultat victime.a declarat Anca Bloanca, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

 

Cele 7 autoturisme Dacia Duster ar fi trebuit să ajungă la un parc auto din Belgia. 

Ad
maricuta site

Eveniment 25.11.2015

Daniel Maricuța, reținut de DNA

Procurorii DNA l-au reținut miercuri pe primarul comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, acuzat de fapte de corupție, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Potrivit surselor citate, la DNA Alba vor fi aduse pentru audieri aproximativ 20 de persoane.

Tribunalul Sibiu a confirmat marți, 24 noiembrie, redeschiderea urmăririi penale în dosarul Maricuța, la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia pentru un dosar mai vechi ce îl vizează pe primarul Selimbarului, Daniel Maricuța, sentința fiind definitivă. În dosarul cu numărul 3077/85/2015 s-a solicitat confirmarea redeschiderii urmăririi penale, atât împotriva primarului Maricuța, cât și a altor apropiați ai săi, considerați a fi părtași la frauda cu terenuri de pe raza localității Șelimbăr, estimată în prezent de procurorii DNA la aproape 115 milioane de euro. Printre cei implicați în acest dosar se numără Elena Scumpu, Ioan Crețu, Mariana Tolciu, Nicoleta Maria Ancăș, Mihai Kreuder, Erwin Michael Kreuder, Nicolae Pavel Mustață, Elena Paraschiva Culicov, Ana Gladcă, Ionel Bucur, Mihaela Maria Cotabițiu, Carmen Alexandra Cotoc și Thomas Theil.

Procurorii DNA de la Alba Iulia au făcut în 14 octombrie percheziţii la Primăria Şelimbăr și în alte trei județe, ancheta vizând fapte de corupţie săvârşite în perioada 2005-2015. Este vorba de retrocedări ilegale de terenuri în valoare de peste 114 milioane de euro, în atenția anchetatorilor fiind şi mai mulţi notari din Sibiu.
Procurorii DNA efectuează cercetări în această cauză sub aspectul săvârșirii mai multor fapte penale, între care constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență, abuz în serviciu și spălare de bani, în legătură cu dobândirea de terenuri pe raza comunei Șelimbăr de la persoane îndreptățite la reconstituire și la eliberarea titlurilor de proprietate, membrii grupului creându-și un avantaj patrimonial estimat la peste 114 milioane de euro.

gunoi-menajer

Administratie 25.11.2015

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru colectarea și transportul gunoiului în municipiul Sibiu

Asocierea SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT BUCUREȘTI FILIALA COSTINEȘTI SRL – SC SERVICII SALUBRITATE BUCUREȘTI SA a fost declarată câștigătoare pentru contractul de colectare și transport a deșeurilor din municipiul Sibiu și localitățile limitrofe, incluse în Zona 1.

Comisia de licitație organizată de A.D.I. ECO Sibiu a luat această decizie în ședința din 23 noiembrie 2015. Pentru acest contract au fost depuse 5 oferte, acestea fiind evaluate de comisie începând cu data de 8 septembrie. În cazul în care timp de 11 zile, nu va fi depusă nicio contestație, va fi semnat contractul. Contractul scos la licitație are o valoare de peste 40 de milioane de euro.

Zona de operare este municipiul Sibiu, precum și în orașele Ocna Sibiului, Tălmaciu și Cisnădie şi în 18 comune – Boiţa, Cristian, Gura Râului, Loamneş, Marpod, Nocrich, Orlat, Păuca, Poplaca, Răşinari, Râu Sadului, Roşia, Sadu, Slimnic, Şelimbăr, Şura Mare, Şura Mică şi Vurpăr. Contractul pentru delegarea prin concesiune a gestiunii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale în zona 1 Sibiu va fi semnat pentru o perioadă de 8 ani, valoarea estimată pentru întregul interval fiind de 192.283.805 lei (fără TVA).

„Contractul de delegare prin concesiune a activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale are ca obiect principal colectarea şi transportul deşeurilor municipale şi al deşeurilor similare provenind din activităţi comerciale din industrie şi instituţii, inclusiv fracţii colectate separat (deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de plastic şi metal, deşeuri de sticlă, deşeuri biodegradabile, deşeuri voluminoase, deşeuri periculoase menejare şi deşeuri reziduale) fără a aduce atingere fluxului de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori”, transmite Claudia Iordănescu, director executiv A.D.I. Eco Sibiu.

Proiectul „SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT AL DEŞEURILOR ÎN JUDEŢUL SIBIU” este cel mai mare proiect public cu bani europeni derulat până acum în județul Sibiu. Valoarea sa totală este de 80.298.789,07 lei fără TVA, 80% din bani fiind alocați de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Mai multe informaţii privind proiectul pot fi găsite pe site-urile www.sibiulrecicleaza.ro, și www.adiecosibiu.ro .

Ad
spitalul clinic de pediatrie panoramic site

Sanatate 20.11.2015

Sibiul are un Centru de Cercetare în Bolile Neurologice la copii, de 10 milioane de euro

Noul Centru de Cercetare și Telemedicină în Boli Neurologice la Copii, o investiție în valoare de 45 de milioane de lei, a fost finalizat. În curtea Spitalului de Pediatrie, din strada Pompei Onofreiu, a fost construită o nouă clădire pe 5 nivele, compusă din demisol, parter, două etaje și mansardă, pentru activități de cercetare în medicina neurologică pediatrică.

„Acest proiect a putut fi realizat doar cu sprijinul remarcabil și consistent al Primăriei Sibiu si personal al domnului președinte Johannis, în perioada când era primar al Sibiului. Practic, putem afirma că primăria, domnul presedinte Johannis, împreună cu noi, cei care am conceput si implementat proiectul, putem fi considerați ctitori ai acestui foarte modern si foarte dotat centru de cercetare si studiu pentru diagnosticul și îngrijirea pacienților de vârstă pediatrică. Implementarea acestui proiect a fost posibilă grație eforturilor deosebite, timp de 3 ani, pe care echipa de management (prof.dr.Mihai Neamțu – director proiect, ec.dr.- Mihuț Alexandru – manager spital, Alina Cozac – jurist, SL Dr. Bogdan Neamțu – responsabil științific 1, SL Dr Luminița Dobrotă – responsabil științific 2, ing.Mircea Ghirișan) le-a depus cu pricepere și perseverență în vederea realizării acestui obiectiv. La reușita acestei implementări și-au mai adus contribuția cu eforturi cu totul remarcabile și responsabilii de compartimente, respectiv: Dr. Ciprian Sofariu, șef laborator imagistică, șef Compartiment Neuroradiologie; SL Dr.Bogdan Neamțu, responsabil stiintific proiect si sef Compartment de Genetica, Boli Metabolice si Cercetare a Patologiei Pediatrice Coexistente sau Induse de Bolile Neurologice; Dr. Gabriela Vișa, șef compartiment Neurologie, Neurofiziologie și Polisomnografie; Prof.univ.dr.Remus Brad, șef compartiment Biblioteca digitală”, a declarat dr. Mihai Neamțu, directorul proiectului.

Suprafaţa totală a clădirii este de 1.276 de mp. În acest centru urmează să fie create 5 departamente de cercetare: Compartimentul de Neuroradiologie; Compartimentul de Genetică, Boli Metabolice şi Cercetare a Patologiei Pediatrice Coexistente sau Induse de Bolile Neurologice; Compartimentul clinic de neurologie pediatrică; Compartiment de cercetare în Neurofiziologie şi Polisomnografie şi Compartimentul de telemedicină şi Educaţie Medicală. În aceste compartimente a fost instalată și pusă în funcțiune aparatura aferentă acestora, fiind angajat și personal medical. Potrivit proiectului, în cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, copiii cu afecţiuni neurologice vor beneficia de teste moderne şi eficiente de diagnostic, inclusiv: • Electroencefalografie, atât de rutină, cât şi în stare de veghe, EEG de somn, înregistrări de lungă durată şi monitorizare video EEG; • Răspunsuri evocate de trunchi cerebral, auditive şi vizuale la copiii cu suspiciune de tulburări de auz sau deficienţe de vedere; • Electromiografie – viteza de conducere nervoasă şi electromiografie pentru afecţiuni neuromusculare; • Servicii de neuroradiologie, inclusiv Rezonanţă Magnetică (IRM), Spectroscopie RM (SRM) şi f MRI; • Teste cardiorespiratorii şi genetice performante; De asemenea, vor fi achiziţionate prin acest proiect echipamente cu valori peste 100.000 Euro, precum: • aparat rezonanţă magnetică 3 Tesla; • sistem Röntgen multivalent cu arhitectură flexibilă care să permită explorări fluoroscopice şi angiografice; • aparat Röntgen, complet digital de grafie, prevăzut cu vertigraf de uz general, cu dotări ce permit examinarea pacienţilor pediatrici; • electroencefalograf cu 40 canale pentru analiza de performanţă a activităţii spontane în timpul examinării funcţionale RMN, EEG, MRI; • ecograf Doppler color pentru investigaţie de înaltă performanţă în pediatrie, cu aplicaţii dedicate examinării SNC şi vascularizaţiei cerebrale; • ecocardiograf performant de analiză în volum, 2 DM şi doppler pentru aplicaţii cardiovasculare, transtoracic, transesofagian, vascular, pentru pacienţi pediatrici; • aparat pentru studii genetice, secvenţiator genetic; • sistem de prelucrare a imaginilor medicale; • sistem integrat de telemedicină şi bibliotecă digitală.

Responsabilii proiectului estimează că, odată ce acest centru va deveni funcţional, vor creşte calitatea şi capacitatea de diagnosticare şi tratament în neurologia pediatrică, va fi îmbunătăţită starea de sănătate a copiilor şi, implicit, va scădea rata mortalităţii infantile cauzată de afecţiuni neurologice. Proiectul intitulat „Centru de cercetare şi telemedicină în bolile neurologice la copii – CEFORATEN” este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a proiectului este de 45.315.662 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 36.805.477 lei.

Gospodaria Comunala Medias amendata de Politia Rutiera

Eveniment 25.11.2015

Operatorul medieșean de drumuri, amendat din nou de către Poliția Rutieră

sigla gospodaria comunala medias 2Polițiștii rutieri medieșeni au amendat din nou operatorul medieșean de drumuri, Gospodăria Comunală, care nu s-a conformat să remedieze neregulile privind lucrările desfășurate pe străzile municipiului.

Astfel, operatorul de drumuri a fost sancționat din cauza obstacolelor din carosabil, de pe strada Axente Sever,  reabilitată în urmă cu aproximativ o lună.

Gropile și canalele neridicate la cotă i-au costat 2.205 lei, aceasta fiind valoarea sancțiunii aplicate de Poliția Rutieră Mediaș.

Editia tiparita : 350

Ad