Acum citesti:
Expoziția ”Jazz – Suflet și Formă”, îmbină jazz-ul cu bronzul
Intreg articolul 2 minute de lectura

Expoziția ”Jazz – Suflet și Formă”, îmbină jazz-ul cu bronzul

Proiectul “Jazz – Suflet și Formă”, o expoziție aparte care împrumută muzicalitatea jazzului unor opere atent modelate în bronz de către sculptorul Eugen Petri va fi una dintre noutățiile din acest an. Vernisajul va avea loc luni, 24 aprilie 2017, orele 17:00, în Centrul de Informare Turistică al Primăriei Sibiu, în prezența lui Eugen Petri, autorul lucrării, precum și ale invitațiilor săi, Konstantin Schmidt – director artistic al SJF și prof. dr. Alexandru Lungu – istoric și critic de artă.
Expoziția ”Jazz – Suflet și Formă” reprezintă întâlnirea dintre trăirile intense pe care le trezește jazzul și palpabilul unui material dur și în același timp maleabil, precum bronzul. Operele expuse în cadrul expoziției sunt “metamorfoze plastice ale sufletului”, după cum însuși sculptorul le numește.

„Cele 19 sculpturi vor fi expuse si vor putea fi admirate in Centrul de Informare Turistica al Primariei Sibiu in perioada 24 aprilie – 7 mai 2017. Expozitia continua in perioada 8 -21 mai 2017, statuetele vor fi expuse pentru vizitatori in Galeria de Arta UAP din Sibiu, situata in Piata Mare la numarul 12. Asadar, in perioada 24 aprilie -21 mai va invitam intr-o calatorie minunata in lumea artei, o calatorie pe parcursul careia vom descoperi impreuna armonia pe care o creeaza imbinarea a doua arte: muzica jazz si sculptura”, este invitația adresată iubitorilor de artă de către organizatorii evenimentului.
.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.