15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Mircea Diaconu la o cafea cu sibienii

Cele mai citite

Mircea Diaconu, vice-președintele Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) s-a întâlnit marți, 9 mai, de Ziua Europei cu câțiva sibieni la o cafenea din centrul orașului, unde au discutat diverse teme aflate în atenția Parlamentului European, precum și despre obiectivele de patrimoniu semnalate de oameni pe Harta Patrimoniului Rănit. Actorul a declarat la începutul întâlnirii că „Tema este de a bea o cafea împreună” și dorește să aibă loc discuții amicale între el și publicul prezent.
Eurodeputatul Mircea Diaconu, Vice-Președinte al Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European, a fost desemnat pe 8 septembrie 2016 ca raportor pe subiectul Anul European al Patrimoniului 2018, realizat la nivelul Parlamentului European, de care a fost însărcinat să se ocupe. „Fiecare stat membru trebuie să facă un proiect de identitate. Sper ca România să nu mai fie ultima care își prezintă proiectele. Dacă țara nostră nu-și va face temele la timp, atunci nu va juca în această piesă”, a spus încrezător acesta.
Prin intermediului site-ului Harta Patrimoniului Rănit, lansat în luna mai 2015 cât și al turului României în  localități în care există obiective de patrimoniu aflate în suferință, cum este de exemplu, Cetatea Slimnic din județul nostru, actorul vrea să atragă atenția privind necesitatea salvării patrimoniului cultural românesc. Iar, la finalul acestor întâlniri, actorul va realiza o conferință de presă în care va prezenta informațiile și concluziile la care a ajuns și va prezenta obictul pe care l-a ales pentru a fi restaurat.
„În urma acestui periplu pe care îl fac, voi alege un obiectiv asupra căruia să ne concetrăm și pe care să-l reabilităm. Fiecare zonă are probleme, dar la un moment dat trebuie să ne concentrăm pe unaTurul se va încheia pe 27 mai, iar la finalul acestuia voi susține o conferință de presă în București, unde voi prezenta rezultate.”, a ținut să precizeze actorul.
Turul se va desfășura în două etape, cu o întrerupere datorată participării eurodeputatului la o sesiune plenară a Parlamentului European, la Strasbourg. Astfel, între 2 și 12 mai, Mircea Diaconu se va afla la Constanța, Brăila, Galați, Buzău, Câmpulung Muscel, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Deva, Reșița și Târgu Jiu, iar în perioada 19-27 mai, opririle sunt programate la Arad, Zalău, Baia Mare, Dej, Vatra Dornei, Târgu Neamț, Iași, Focșani. Următoare oprire fiind, mâine, la Deva.
Mircea Diaconu a promis că, acest tur prin țară va fi reluat și la anul. „Turul meu este de fapt plăcerea mea de a mă plimba prin România și de a mă reîntâlni cu niște oameni dragi. Sunt fericit și mă bucur că îl fac. Recunosc că acest lucru mi-a adus și notorietate”, a concis actorul.
„Mi-aș dori să nu ne lăsați. Să mergeți mai departe și să ne reprezentați”, a fost mesajul unui sibian, prezent la întâlnirii”
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect