Acum citesti:
Acţiuni ample ale poliţiştilor pe toate liniile, s-au dat sute de amenzi
Intreg articolul 3 minute de lectura

Acţiuni ample ale poliţiştilor pe toate liniile, s-au dat sute de amenzi

Acţuni ample ale poliţiştilor în weekend. Peste 500 de poliţişti au acţionat pe toate liniile şi au aplicat sancţiuni drastice în urma a aproape 150 de controale, acţiuni şi percheziţii. Oamenii legii au dat aproape 800 de amenzi.

„În perioada 12  – 14 mai a.c., la nivelul județului Sibiu, peste 500 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase și intervenţie rapidă au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor. Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 70 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi a altor localuri de alimentaţie publică. În cadrul activităților, polițiștii au constatat 5 infracţiuni.” a declarat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

Oamenii legii au acţionat şi în trafic pentru prevenirea accidentelor de crculaţie dar şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile naţionale şi europene. Poliţiştii au verificat 49 de şoferi iar 9 dintre aceştia au încălcat grav regulile de circulaţie şi s-au ales cu dosare penale.

De asemenea pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat 5 acțiuni în urma cărora au fost constatate 2 infracţiuni, una dintre acestea pe linie de arme și cealaltă pentru braconaj.

Poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat 19 acțiuni și 2 percheziții, în urma cărora au constatat 2 infracțiuni de natură judiciară, întocmind 2 dosare penale în care sunt cercetate 3 persoane.

Pe linie de supraveghere judiciară, a fost constatată o încălcare a obligațiilor. Pe linie de arest la domiciliu, au fost efectuate 19 verificări la locuinţe, nefiind constatate încălcări ale obligațiilor. Totodată, au fost puse în executare 3 mandate şi sentinţe şi depistată o persoană urmărită la nivel internaţional.

Au avut loc şi 5 controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii ficale şi a altor infracţiuni de natura economică iar poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au întocmit două dosare penale.

În uma tuturor acestor activităţi, poliţiştii au aplicat 791 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea, peste 500, au fost pentru şoferii care au încălcat regulile de circulaţie. Mai mult decât atât, au fost reinute şi 42 de permise de conducere  şi 19 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la 211.074 de lei.

 

 

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.