Acum citesti:
Vizită regală la Sibiu, la jumătatea lunii mai
Intreg articolul 2 minute de lectura

Vizită regală la Sibiu, la jumătatea lunii mai

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu vor vizita municipiul Sibiu, în zilele de 17-19 mai 2017, anunță romaniaregala.ro.

În aceleași zile, Principesa Muna a Iordaniei efectuează o vizită oficială în țara noastră. La Sibiu, Alteța Sa Regală va deschide a IX-a ediție a Congresului de Medicină și Farmacie Româno-Iordanian și va primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Lucian Blaga. Congresul se află sub Înaltul Patronaj al Principesei Muna.

Sunt 55 de ani de când, în anul 1962, Principesa Muna a pus bazele primei instituții de educație medicală din Regatul Hașemit al Iordaniei. De atunci încoace, Alteța Sa Regală a sprijinit continuu domeniul sănătății și cel al educației medicale în Regatul Hașemit al Iordaniei.

Principesa Moștenitoare și Principele Radu au fost alături de Principesa Muna la edițiile congresului de la Târgu-Mureș (2015) și de la Amman (2014).  În anul 2013, Principesa Muna a prezidat congresul la Iași, unde a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului. Alteța Sa Regală este Doctor Honoris Causa al Universităților de Medicină și Farmacie de la Iași și Târgu Mureș.

Începând din 20 mai, Alteța Sa Regală Principesa Muna va continua vizita în țara noastră cu o ședere privată la Familia Regală a României.

Familia Regală a României a vizitat Iordania în anul 1995 (când Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana s-au aflat pentru prima oară în această țară), în anul 1996 (când Principesa Moștenitoare și Principele Radu și-au petrecut luna de miere), precum și în anii 2004, 2010, 2012, 2013 și 2014.

Alteța Sa Regală Principesa Muna a fost oaspetele Familiei Regale a României în anul 2011, la anivesarea de 90 ai Majestății Sale Regelui, în vara anului 2013 și în primăvara anului 2016. Alteța Sa Regală a vizitat țara noastră de mai multe ori, începând din anul 2006, iar cele mai recente vizite au fost cele din anii 2015 și 2016.

Principesa Muna al Hussein a fost decorată la Castelul Peleș de către Majestatea Sa Regele cu Marea Cruce a Ordinului Coroana României în mai 2016.

Sursa: romaniaregala.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.