0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

„Mocănița – Valea Hârtibaciului”, cel mai nou traseu cicloturistic

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

DSC_0084Peste 100 de bicicliști au fost prezenți sâmbătă 1 noiembrie, la inaugurarea traseului cicloturistic „Mocănița– Valea Hârtibaciului”. Evenimentul a fost organizat de Asociația Tură în Natură Sibiu. Bicicliștii au plecat din curtea Bisericii Evanghelice, din cartierul Gușterița și au mers pe traseul marcat cu litera C (de la cicloturism). Conform organizatorilor, traseul nu a fost ales întâmplător, ci vizează puncte esențiale, cu valoare de patrimoniu. „Pe traseu sunt 4 panouri informative, în Gușterița, la Mohu, la Caşolţ și la Nou, cu detalii despre traseul pe care îl pargurg. Încercăm să atragem sibienii și turiștii către aceste zone deosebite, dar din păcate uitate. Vorbesc aici despre linia ferată îngustă a Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului, despre pădurea Gușterița, despre Biserica Ortodoxă din Mohu, declarată monument istoric, de localitatea Nou, unde se află ultimul sas, rămas în sat, despre Biserica Cetate din Daia sau cele Evaghelice din Gușterița și Cașolț. Încurajăm pe oricine să parcurgă acest traseu și împreună să punem în valoare unicitatea acestor locuri”, spune Mihai Proca, președintele Asociațieie Tură în Natură. Bicicliștii prezenți la eveniment au fost de toate vârstele, de la copii de 12 ani, până la persoane mai în vârstă, au fost atât bărbați cât și femei, au fost de la cei profesioniști la amatori. „Prezența lor a fost peste așteptările noastre. Pe la 95 le-am pierdut numărul. A fost îmbucurător pentru noi, cu atât mai mult, cu cât vremea a fost destul de urâtă sâmbătă”, a mai spus Mohai Proca.
Traseul cicloturistic „Mocănița – Valea Hârtibaciului” leagă în stil circuit Sibiul de localitățile de la intrarea în Valea Hârtibaciului și dă posibilitatea bicicliștilor să întâlnească obiective turistice, istorice, culturale sau naturale. Lungimea traseului este de 42 de km, iar diferența de nivel de 620 m. Pentru că traseul este în proporție de 70% off-road se recomandă utilizarea bicicletelor tip mountain-bike și purtarea căștii de protecție pentru bicicliști.
Traseul „Mocănița – Valea Hârtibaciului” este unul dintre cele cinci trasee de cicloturism pe care Asociația Tură în Natură Sibiu le va marca în cadrul proiectului „Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Cele 5 trasee de cicloturism se vor marca în intervalul 2014 – 2015, și vor însuma peste 200 de kilometri de trasee noi.
Pentru mai multe informații accesați www.turainnatura.ro.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect