13.1 C
Sibiu
duminică, septembrie 25, 2022

Sibienii au lansat lampioane tricolore, alături de studenţii basarabeni, pentru a marca Unirea Basarabiei cu România

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Filiala Sibiu a Platformei unioniste Acţiunea 2012 a lansat 27 de lampioane tricolore pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu României. Evenimentul s-a desfăşurat joi, 27 martie, la ora 19:00 în Piaţa Mare din Sibiu si a avut drept obiectiv “urgentarea realizării Unirii celor două state româneşti, pe fondul contextului internaţional extrem de favorabil”.

banner

 „Poate dă Dumnezeu şi se întâlnesc acum măcar lampioanele, pentru că o să ne întâlnim şi noi, din nou. Sunt sigur că o să ne unim. Şi noi, ardelenii, ştim cum e să fim sub altă ocupaţie şi vrem să se unească şi Basarabia cu ţara-Mamă”, a mărturisit un sibian care a luat parte la eveniment.

Sibienilor care doresc Unirea cu Basarabia şi au ales să îşi exprime astfel dorinţa li s-a alăturat şi un grup de zece studenţi basarabeni. 

„Astăzi, într-un fel comemorăm şi sărbătorim, în acelaşi timp, Unirea Basarabiei cu România. Din păcate, nu mai suntem împreună acelaşi popor, dar noi încercăm să coştientizăm, pe ambele maluri ale Prutului, că suntem un singur popor, avem aceeaşi limbă şi aceleaşi tradiţii. Şi peste Prut lucrurile sunt la fel ca în România. Sunt şi oameni care s-ar bucura de unirea cu România, sunt şi oameni care privesc cu alţi ochi această idee. Eu îmi doresc Unirea”, a declarat student basarabean venit în Sibiu la studii în urmă cu patru ani.

Evenimente similare au avut loc concomitent în peste 40 de oraşe româneşti de pe ambele maluri ale Prutului: Alba-Iulia, Arad, Piteşti, Bacău,  Balţi, Botoşani, Brăila, Bârlad, Braşov, Buzău, Călăraşi, Reşiţa, Cluj-Napoca, Chişinău, Galaţi, Giurgiu, Târgu-Jiu, Petroşani, Iaşi, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mureş, Nisporeni, Orhei, Balş, Ploieşti, Zalău, Suceava, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Adjud, Aleşd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistriţa, Petroşani, Piatra Neamţ. 

 

 

 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect