Acum citesti:
Crin Antonescu: Și Brătianu dacă învie nu mă întorc în politica activă
Intreg articolul 3 minute de lectura

Crin Antonescu: Și Brătianu dacă învie nu mă întorc în politica activă

Crin Antonescu și-a reafirmat, duminică, hotărârea de a nu se întoarce în viața politică, nici chiar dacă alegerile pentru funcția de președinte al PNL ar fi câștigate de Cristian Bușoi, față de care și-a afirmat public susținerea, transmite Agerpres.  „Indiferent cine, și Brătianu dacă învie, Ionel, care vreți dumneavoastră, nu mă întorc în politica activă, pentru că nu am plecat din politica activă din motive care țin de un om, ci am plecat din motive pe care le-am explicat de atâtea ori încât nu e cazul să reiau. Nu, dar nu mi-e indiferent, mi-aș dori un Partid Național Liberal care să facă (…) opțiunea Bușoi, chiar dacă eu, nici în acest caz, nu voi mai avea niciodată un rol activ în acest partid sau în viața politică”, a declarat Antonescu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Fostul președinte al PNL a apreciat, totodată, că liberalii ar da dovadă de viziune dacă ar vota în majoritate, la viitorul congres, pentru ca funcția de președinte al partidului să fie ocupată de Cristian Bușoi. „Dacă ceva în mintea unei majorități dintre alegătorii PNL la acest congres s-a schimbat, în sensul de a înțelege că trebuie să se întoarcă spre societate, spre lume, spre viitor, spre noile date și coordonate ale politicii în România și nu numai în România, atunci va câștiga Bușoi. Dacă vor fi preocupați în majoritate de micile înțelegeri pe termen și pe spațiu foarte mic, de aranjamentele minore, care nu bat eventual decât până la următoarele numiri în posturi, când le va veni rândul la guvernare, atunci probabil că prima șansă e a lui Orban”, a spus Antonescu.

Întrebat dacă a constatat o susținere pentru Cristian Bușoi din partea președintelui Klaus Iohannis, fostul lider liberal a exclus ipoteza unei intervenții a șefului statului în alegerile interne din PNL. „Eu cred că am putut vedea cu toții (…) că președintele Iohannis nu s-a amestecat, dar deloc, în aceste alegeri din interiorul partidului. Legenda conform căreia administrația Iohannis ar ține cu dinții să-l vadă pe Bușoi președinte cred că s-a răsuflat. Parcă îmi aduc aminte că Ludovic Orban a fost până la Cotroceni să aibă o întrevedere cu președintele înainte de a-și depune candidatura, și nu Cristian Bușoi. Până la urmă cred că e normal că președintele și-a văzut de treburile sale (…), Partidul Național Liberal își face singur alegerea și sper să facă alegerea bună”, a afirmat fostul președinte al PNL.

În opinia sa, un parteneriat între președintele Iohannis și PNL va exista în continuare, indiferent cine va ajunge la conducerea partidului. „Partidul Național Liberal probabil că va rămâne, indiferent cine câștigă aceste alegeri, un partid în parteneriat cu președintele, asta e limpede. (…) Cred că este important și pentru președinte, nu doar pentru Partidul Național Liberal (…). Nici Orban, nici Bușoi nu anunță și nu vor face vreo revoluție din punctul ăsta de vedere, pentru că nici nu e cazul, dar e important pentru președinte să aibă un partener eficient”, a mai spus Crin Antonescu.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.