9.5 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Klaus Iohannis iese la atac: Dacă voi fi ales preşedinte, Guvernul Ponta va fi schimbat

Cele mai citite

FOTO: Cotidianul.ro

Candidatul la preşedinţie din partea proaspetei Alianţe Creştin-Liberale, (PNL+PDL), Klaus Iohannis a ieşit pentru prima dată în precampania electorală la atac, deşi anterior a precizat ca nu va răspunde la ele. Iohannis a explicat că eventuala sa alegere în funcția de președinte al României ar aduce cu sine și schimbarea Guvernului Ponta.

„În condiţiile în care bătălia pentru Cotroceni se va da între mine şi premierul în funcţie, câştigarea de către mine a alegerilor prezidenţiale echivalează inclusiv cu o sancţiune a primului-ministru.Prezidenţialele reprezintă o nouă relegitimare şi o reaşezare a scenei politice. Dacă cetăţenii consideră că proiectul meu pentru România este mai potrivit decât cel al domnului Ponta, atunci Alianţa Creştin-Liberală va avea toată legitimitatea să formeze în jurul său o nouă majoritate parlamentară care, prin moţiune de cenzură, să dea jos Guvernul Ponta. În orice caz, vă asigur că, orice acţiune politică vom face, va fi constituţională şi în concordanţă cu voinţa alegătorilor”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, acesta a criticat și intenția PSD de a da dreptul primarilor, printr-o ordonanță de urgență, să treacă de la un partid la altul. În momentul de faţă, dacă un primar pleacă din partidul care l-a propus și susținut la alegeri pierde mandatul.

„Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanţă prin care s-ar aproba migraţia politică a primarilor. Ar fi o eroare la fel de mare ca acea lege a amnistiei şi a graţierii pe care şi-o doresc foarte mulţi din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri, sper că în ultimul moment Guvernul PSD se va trezi şi nu va da o astfel de ordonanţă. Eu vreau să schimb acest mod al PSD-ului de a face politică. Trebuie să terminăm odată cu migraţia politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, şi nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor. Din păcate, în această direcţie merge PSD-ul”, a conchis Klaus Iohannis.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Pompierii sibieni, prezenți pe Bulevardul Victoriei

Pompierii sibieni desfășoară un exercițiu, joi dimineața, pe Bulevardul Victoriei din municipiu, la rectoratul ULBS."Vă informăm că în acest...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect