6.6 C
Sibiu
marți, aprilie 23, 2024

O delegaţie din Parlamentul landului Hessen a vizitat Primăria Sibiu

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Mai mulți parlamentari germani din landul Hessen, împreună cu preşedintele Parlamentului landului, Norbert Kartmann, au venit în vizită la Primăria Sibiu, luni, 29 iunie, unde s-au întâlnit cu primarul Astrid Fodor. Principala temă a discuțiilor a reprezentat-o migrația forței de muncă din România în Germania.

“Am vorbit cu membrii delegaţiei despre mediul economic, educaţional, despre domeniul sănătaţii şi cel social din Sibiu şi, în acest context, despre migraţia forţei de muncă. Am subliniat faptul că plecarea specialiştilor este o pierdere pentru Sibiu, dar un câştig pentru partea germană, având în vedere faptul că specialiştii noştri sunt bine pregătiţi şi, foarte important, mulţi dintre aceştia cunosc limba germană. Eu sper că vom colabora îndeaproape şi de aici înainte cu landul Hessen, domnul Norbert Kartmann fiind deja un adevărat prieten al oraşului prin numărul de vizite făcute în Sibiu,

” a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.
Alături de Norbert Kartmann, din delegație au mai făcut parte ministrul de Stat pe probleme sociale şi de integrare, Stefan Grüttner şi Claudia Ravensburg, deputat în Parlamentul landului Hessen, alături de alți 16 parlamentari ai landului Hessen din partea Uniunii Creştin Democrate CDU, ai Partidului Social SPD şi ai Partidului Verzilor.
„S

untem impresionaţi de dezvoltarea pe care am putut-o observa la Sibiu şi ne bucurăm de asemenea, că domnul Preşedinte al României vine din Sibiu. În călătoria noastră dorim să ne informăm şi despre instituţiile de sănătate şi de sprijin social şi suntem impresionaţi de marea deschidere şi prietenie pe care am întâlnit-o deja din prima zi a şederii noastre. Pentru acest lucru vă mulţumim şi dumneavoastră doamnă Fodor”,

a declarat Claudia Ravensburg, deputat în Parlamentul landului Hessen.
Oaspeții germani au anunțat că vor face pe parcursul șederii în Sibiu vizite la spitale și cămine de bătrâni, în scopul stabilirii de parteneriate pe viitor.

„Pe noi ne interesează situaţiile cu care ne întâlnim în munca noastră politică în Hessen. Noi suntem interesaţi de teme precum educaţie, creşe, grădiniţe, probleme de sănătate şi problemele seniorilor, probleme pe care noi le gestionăm în cadrul Parlamentului landului Hessen,”

a adăugat Ștefan Grüttner, Ministrul de Stat pe probleme sociale şi de integrare.
vizita 2
Aceasta este cea de a XI-a delegaţie a unor oficiali germani la Primăria Sibiu de la începutul anului.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Programul Pieței Volante Transilvania a fost suplimentat cu încă o zi

Programul Pieței Volante Transilvania a fost suplimentat cu încă o zi, pentru a da posibilitatea unui număr cât mai...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect