20.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Raluca Turcan: „Masa la Școală”, o temelie sigură la viitorul școlii

Cele mai citite

Programul Cornul și Laptele va fi înlocuit în 50 de școli, printr-un program pilot, de noul program de alimentație sănătoasă în școală. Astfel, din acest an elevii vor beneficia de o masă caldă sau de un pachet alimentar la școală. Iar de anul viitor, programul Masă la Școală, poate fi generalizat și funcțional în toate școlile din țară. Alimentația sănătoasă în școală este un instrument eficient de combatere a abandonului școlar și de incluziune socială. „Guvernul Cioloș a demonstrat că prioritatea ZERO pentru România este educația: a oferit manuale gratuite pentru toți liceenii din clasele a XI-a și a XII-a; a asigurat transport gratuit pentru toți elevii navetiști, iar prin aprobarea OUG-ului privind Masa la Școală a pus o temelie sigură la viitorul școlii. În ultimii 3 ani PNL a susținut aceste trei proiecte prin inițiative legislative, amendamente aduse la buget, dezbateri și negocieri cu partidul aflat la Guvernare, însă, de fiecare dată, am primit răspunsul că ”NU SUNT BANI”! Astăzi, Guvernul Cioloș ne demonstrează că PSD-ul nu a adoptat aceste măsuri NU din cauza lipsei banilor, ci din cinism, nepricepere și lipsă de responsabilitate și interes”, spune deputatul sibian Raluca Turcan într-u comunicat de presă.
Pachetul alimentar va fi în limita valorică de 7 lei/zi și va putea fi modificat în funcţie de evoluţia preţurilor. Banii vor veni de la bugetul de stat dar şi primăriile pot contribui la suplimentarea sumei de bază. În plus, autoritățile locale care nu sunt incluse în acest program pot stabili aplicarea lui în școli sau grădinițe în condițiile asigurării finanțării din venituri proprii. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, Ministerele Sănătății și Educației vor elabora norme de aplicare, care se vor adopta prin Hotărâre a Guvernului.
În acest an de testare a programului, atât Guvernul, cât și autoritățile locale, au obligația să pregătească toate școlile pentru a oferi o masă sănătoasă elevilor din anul școlar viitor.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Pr. prof. univ. dr. habil. Constantin-Valer Necula, Doctor Honoris Causa al Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Părintele Constantin Necula, cadru universitar al ULBS și Prodecanul Facultății de Teologie Andrei Șaguna a primit astăzi, 29 martie,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect