13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Președintele României anunță referendum

Cele mai citite

Președintele României a reacționat public luni seara la scandalul iscat de ordonanțele de urgență care au scos oamenii în stradă în ultimele zile, printre care s-a numărat chiar și Klaus Iohannis.
Președintele a declarat că nu cetățenii dau lovitură de stat, ci politicienii.
„Cetățenii? Să dea lovitura de stat? Nu! Politicienii dau lovitura de stat, doar că nu de stat, ci dau lovitura de grație statului de drept din România”, a spus Klaus Iohannis. „De ce au ieșit oamenii? Simplu de tot. PSD-ul și cu satelitul lui, ALDE, au promis bunăstare românilor, au promis că vor rezolva problemele României, dezvoltare economică, salarii mai mari, pensii mai mari și oamenii, de bună credință, i-au votat. Și când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva, să umble la legislația penală pentru a-și curăța dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susținut în campanie, probabil. Asta i-a dus pe oameni în stradă, dragii mei!”, a arătat Iohannis.
Mai mult, președintele a anunțat referendum privind grațierea și că îi va lăsa pe oameni să decidă ce este de făcut mai departe.
„Această temă, în mod nefericit, a devenit o temă națională. Este evident că există un larg interes pentru această temă, a schimbării codurilor penale și a grațierii și dacă așa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice și votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, prin care românii vor putea să se exprime, vor putea să spună dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu. Fiindcă atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD-ului și atunci, dacă guvernanții au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă”, a continuat președintele.
Urmărește AICI discursul președintelui.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect