4.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Secretarul de stat Daniel Șandru demisionează și merge la proteste

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Secretarul de stat la Departamentul Centenar, Daniel Șandru, și-a prezentat demisia din această funcție și a anunțat că va ieși în stradă pentru a protesta față de decizia Guvernului Grindeanu de a adopta pe furiș Ordonanța de Urgență privind modificarea codurilor penale, anunță Realitatea. 
„Domnule prim-ministru, (…) recurg la acest gest de onoare întrucât din poziția pe care o dețineți ați trasformat serviciul public într-un serviciu dedicat intereselor personale ale unor politicieni cu probleme de natură penală prin adoptarea de către Guvern a OUG privind modificarea Codurilor penale”, și-a motivat Daniel Șandru demisia.
Marți noapte, Guvernul Grindeanu a adoptat graţierea unor pedepse ca proiect de lege, dar şi Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale.
Cele două acte normative nu erau pe ordinea de zi publicată pe site-ul Guvernului, şi nici pe cea suplimentară. După doar trei ore, Ordonanţa de Urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial, iar aşa cum a precizat Florin Iordache, prevederile intră în vigoare, de îndată, dar există o singură excepţie: dezincriminarea abuzului în serviciu intră în vigoare la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
În textul ordonanței de urgență se prevede, referitor la abuzul în serviciu, că răspunderea penală intervine doar în cazul unei pagube materiale de peste 200.000 de lei.
OUG salvează mulţi lideri PSD cu dosare, printre care: Liviu Dragnea, Gabriel Oprea sau Nicuşor Constantinescu.
Sursa: realitatea.net

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect