12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Moţiunea de cenzură este citită în plenul Parlamentului, luni, de la ora 12

Cele mai citite

Moţiunea de cenzură a PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu va fi citită luni, la ora 12.00, în şedinţa de plen comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca votul final să fie dat numai după adoptarea bugetului de stat pe 2017, au decis, miercuri, Birourile Permanente Reunite, scrie www.news.ro. Premierul Sorin Grindeanu crede că majoritatea PSD-ALDE îşi va proba soliditatea în Parlament, în timp ce preşedintele PNL, Raluca Turcan, speră că moţiunea va fi votată şi de parlamentari social-democraţi. Luni, la 12.00, va avea loc şedinţa de plen comun în care se va da citire moţiunii de cenzură depusă de PNL şi USR. Cel mai probabil, aceasta va fi votată a doua zi după adoptarea bugetului de stat pe anul 2017, existând în prealabil şedinţa Birourilor Permanente Reunite pentru a fixa data de dezbatere, inclusiv cu timpii alocaţi pentru dezbatere şi vot.
PNL şi USR au depus miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, liderul Patidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, afirmând că aceasta este soluţia „legală şi instituţională” pentru demisia Guvernului.
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea. ”Renunţaţi la legalizarea furtului în România (…) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură. Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat vineri, la Parlament, că parlamentari ai PSD vor susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, aşa cum au existat social-democraţi care au votat amendamentele PNL la proiectul bugetului de stat pe 2017.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 18.000 de persoane din Sibiu au buletinele expirate

La finalul lunii februarie 2024, în Registrul național pentru evidența persoanelor, au fost înregistrate 18.630 de persoane cu acte...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect