Acum citesti:
Daniel Constantin: Există o situație oarecum tensionată în ALDE
Intreg articolul 2 minute de lectura

Daniel Constantin: Există o situație oarecum tensionată în ALDE

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat, marți, la Sibiu, că „există o situație oarecum tensionată în ALDE”, care pornește de la modul în care ar trebui organizate alegerile în partid, dar susține că „nu va exista niciun fel de vulnerabilitate și vulnerabilizare a coaliției majoritare”, care este „solidă”.

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a fost întrebat, marți, într-o conferință de presă la Sibiu, care este situația în ALDE, după ultimele discuții dintre cei doi lieri ai formațiunii. 

„Nu am ascuns lucrul acesta: există o situație oarecum tensionată în interiorul ALDE, dar lucrul cel mai important pentru toată țara și pentru clasa politică și pentru societate este acela că nu va exista niciun fel de vulnerabilitate și vulnerabilizare a coaliției majoritare. Guvernul are toată susținerea PSD și ALDE. Există și alte grupuri care susțin această guvernare și, indiferent de discuțiile pe care le avem în ALDE, am dat toate asigurările că nu va exista niciun fel de retragere a sprijinului. Coaliția este solidă în acest moment. Ceea ce se va întâmpla în ALDE vom vedea la momentul respectiv”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta a explicat că „există o dispută în ceea ce privește dorința filialelor”.

Există anumite filiale care vor să facem un Congres de jos în sus și alte filiale care vor să facă un congres de sus în jos”, a mai spus Daniel Constantin.

Întrebat dacă ia în calcul plecarea din ALDE, copreședintele formațiunii a negat.

ALDE s-a constituit pe structura Partidului Conservator. Primarii pe care îi avem sunt vechi membrii ai Partidului Conservator, iar structura pe care s-a construit ALDE este această bază pe care a oferit-o Partidul Conservator. Atâta timp cât sunt președintele acestui partid de 7 ani de zile nu văd de ce aș pleca în altă parte. Aici am investit toată energia mea, toată încrederea de care m-am bucurat este aici, din rândul membrilor, și nu s-a pus această problemă”, a afirmat Daniel Constantin, care a refuzat să precizeze dacă va candida sau nu pentru șefia unică a ALDE cu care a fost de acord încă de acum doi ani.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.