Daniel Constantin

Politica 20.03.2017

Scandal în ALDE. Constantin și Tăriceanu se acuză reciproc

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a afirmat, duminică seară la Realitatea TV, că l-a şantajat pe Călin Popescu Tăriceanu ”în a susţine oameni de calitate pe listele pentru parlamentare” şi a preferat persoane ca fostul ministrul al Educaţiei Sorin Câmpeanu sau rectori în detrimentul lui Daniel Barbu, precizând că ”aici a fost disputa şi aici e poate durerea cea mai mare a domnului Tăriceanu”, scrie www.news.ro.  ”Dacă domnul Tăriceanu îl numeşte şantaj, da, atunci pot să spun că l-am şantajat pe domnul Tăriceanu. L-am şantajat în a susţine oameni de calitate pe listele pentru parlamentare (…) Nu am fost de acord şi n-o să fiu de acord în viitor (…) să promovăm oameni care nu corespund profilului pe care noi vrem să-l punem în politică”, a afirmat copreşedintele ALDE.

Daniel Constantin a menţionat că neînţelegerile dintre el şi Tăriceanu au început să se intensifice din momentul în care s-a opus punerii pe listele pentru alegerile arlamentare unor oameni preferaţi de preşedintele Senatului, subliniind preferinţa acestuia pentru Daniel Barbu. ”Nu sunt de acord cu anumiţi oameni. Sunt de acord cu alţi oameni, oameni de calitate şi l-am susţinut pe domnul Sorin Câmpeanu, am mai avut un rector pe care l-am propus din partea Partidului Conservator (…) în detrimentul altor oameni (…) în detrimentul domnului Daniel Barbu. Aici a fost disputa şi aici e poate durerea cea mai mare a domnului Tăriceanu. Îl înţeleg, domnul Daniel Barbu a fost de la început lângă dânsul, e un om de valoare. Eu am considerat că, după experienţa de la Primăria Capitalei, nu cred că putem să avem o tracţiune. Şi au mai fost şi alte cazuri, celebrul caz cu Tudor Ionescu la Primăria Capitalei.(…) Asta e problema, că am vrut să punem acolo oameni cu vizibilitate”, a explicat Constantin.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente, că la alegerile legislative a fost ”pur şi simplu şantajat” de Daniel Constantin în legătură cu anumiţi membrii ai partidului care urmau să candideze, dar cu care nu era de acord ”în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective”, precizând că a făcut o ”concesie” pentru că altfel partidul risca să intre în impas şi să nu poată depune listele. ”Am şi eu o serie de nemulţumiri legate de funcţionarea ALDE, hai să spunem nu numai în ultima perioadă, ci de o bună bucată de vreme. Relaţia care a funcţionat o bună perioadă colegial a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare. Am fost pur şi simplu şantajat de domnul Daniel Constantin în legătură cu anumiţi colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare cu care nu eram de acord în privinţa nu a participării lor, ci poziţiile respective. Discuţia a fost una foarte tranşantă şi i-am spus că dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas şi nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcţioneze. Şi el mi-a spus că nu are nicio problemă în acest sens. Şi atunci, cum de multe ori cineva trebuie să facă o concesie, am făcut eu concesia, dar aceasta a fost costisitoare, pentru că eu a trebuit să sacrific unii dintre oamenii care munciseră ca să putem să participăm la alegeri, pentru că evident ALDE nu ar fi fost în Parlament”, a afirmat Tăriceanu.

Ad