Acum citesti:
PSD Sibiu: Guvernul susține fermierii români
Intreg articolul 1 minute de lectura

PSD Sibiu: Guvernul susține fermierii români

După ce a reușit să repună în funcțiune plata subvențiilor la peste 71% dintre fermieri, Guvernul PSD continuă să susțină fermierii români prin măsuri de stimulare a producției agricole, transmit reprezentantii PSD Sibiu intr-un comunicat de presa. 

Potrivit acestora, prin Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern în 16 martie, „producătorii agricoli şi cei din sectorul piscicol – persoane fizice sau juridice – vor fi sprijiniți să obțină finanțare pentru achiziționarea de terenuri agricole în vederea extinderii exploatațiilor, precum și pentru modernizarea și eficientizarea acestora”.

„Procentul de garantare a creditelor acordate fermierilor pentru achiziţia de terenuri agricole crește de la 50% la 80%, iar restul de 20% va fi garantat prin terenul achiziționat. Comisionul de garantare scade de la 3,8% la 2% și se extinde categoria potențialilor beneficiari atât în sectorul agricol, cât și în acvacultură. Plafonul maxim este de până la 3 milioane euro”, se arata in comunicat. 

De această măsură pot beneficia aproximativ 10.000 de societăți din agricultură, obiectivul fiind creșterea cu 10% a producției agricole interne

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.