Acum citesti:
Studiu: Consumul de fructe oleaginoase reduce cu peste 40% riscul de recidivă a cancerului colorectal
Intreg articolul 1 minute de lectura

Studiu: Consumul de fructe oleaginoase reduce cu peste 40% riscul de recidivă a cancerului colorectal

Consumul anumitor tipuri de fructe oleaginoase, precum migdalele, nucile, alunele de pădure, nucile pecan sau caju, a fost asociat cu o reducere considerabilă a riscului de recidivă a cancerului de colon, informează Agerpres, citând un raport publicat miercuri în Statele Unite. Studiul observațional a fost realizat pe 826 de pacienți care au urmat un tratament pentru cancer de colon în stadiul 3, acesta fiind bazat în general pe intervenție chirurgicală și chimioterapie.Circa 19% dintre pacienți au consumat cel puțin 56 de grame din mai multe tipuri de nuci pe săptămână. În cazul lor, s-a constatat un risc cu 42% mai mic de recidivă a cancerului și o reducere cu 57% a riscului de deces în comparație cu pacienții care nu au inclus în dieta lor nuci după încheierea tratamentului, se arată în raportul lansat înaintea întâlnirii anuale a Societății Americane pentru Oncologie Clinică (ASCO), ce va avea loc în Chicago, luna viitoare.
Aceste fructe oleaginoase, însă, nu pot înlocui chimioterapia și alte tratamente, atrag atenția experții.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.