Acum citesti:
Ora de sănătate: Copiii și tehnologia
Intreg articolul 2 minute de lectura

Ora de sănătate: Copiii și tehnologia

Sibienii sunt invitați marți, 23 mai, la o nouă conferință gratuită „Ora de sănătate”, organizată de voluntarele Asociației Happy Moms. Tema acestei ediții este „Copiii și tehnologia. Cât de mult e prea mult”. La discuții vor participa dr. Gabriela Vișa, neurolog, Laura Vîlsan, directorul Direcției pentru Protecția Copilului și Alin David, specialist IT.
„Tehnologia face parte din viața copiilor noștri și nu putem evita asta. Televizoarele, telefoanele inteligente, computerele și tabletele sunt acum peste tot și la îndemâna oricui. Potrivit unui studiu efectuat anul acesta de Academia Pediatrică din Statele Unite ale Americii, copiii din ziua de azi petrec chiar și 7 ore pe zi în fața televizoarelor, a tabletelor sau a telefoanelor. În calitate de părinți, avem responsabilitatea să monitorizăm și chiar să limităm aceste expuneri la mijloacele media, astfel încât să nu afecteze sănătatea și creșterea copilului”, transmite Lidia Bădilă, voluntar Asociația Happy Moms.
În cadrul evenimentului, specialiștii invitați vor oferi răspunsuri la întrebări precum: De unde ne dăm seama că un copil a devenit dependent de gadgeturi și internet? Cum îi afectează tehnologia pe copii? Care sunt efectele pe termen mediu și lung asupra micuților? De ce să nu faci din umblatul pe telefon al copiilor o lecție educativă pentru ei?
Conferința va avea loc la Librăria Habitus, începând cu ora 17:30.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.